Tule tapaamaan näyttelyiden taiteilijoita Laikkuun

Kulttuuritalo Laikussa pääsee lähiviikkojen aikana tapaamaan Galleriassa ja Studiossa esillä olevien näyttelyiden taiteilijoita. Tapaamisissa taiteilijat avaavat omaa luomisprosessiaan ja sitä, millaisia tarinoita teokset kertovat. Ensimmäinen taiteilijatapaaminen on sunnuntaina 8.9. kello 16 alkaen, jolloin kuvataiteilija Ulla Pohjola taustoittaa Muistopistoja-näyttelyssä esillä olevia teoksiaan.
Viisi naishenkilöä poseeraavat iloisesti.
10+1 Kollektiivin jäsenet kertovat taitelijatapaamisissa, millaisia ajatuksia luomistyö pitää sisällään.

Toinen Ulla Pohjolan taiteilijatapaaminen järjestetään Kulttuuritalo Laikussa sunnuntaina 6.10. kello 16 alkaen. Tapaamisissa voi keskustella näyttelystä ja teoksista vapaamuotoisesti taiteilijan kanssa. Studiossa esillä olevassa Pohjolan Muistopistoja-näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 1993–2024. Hän tutkii pienillä pistoilla ihmisen ja luonnon kehittymistä, muuntumista ja kiertokulkua sekä ihmisen tunnesuhdetta luontoon ja itseensä. Kirjonta, maalaus ja erilaisten materiaalien yhdistäminen ovat oleellinen osa Ulla Pohjolan taidetta. Materiaaleina hän käyttää silkkilankoja, kuivattuja kasveja, paperia, erilaisia kankaita ja kierrätystekstiilejä.

Perjantaina 20.9. kello 17 alkaen järjestetään Korutaiteen äärellä keskustellen -tilaisuus, jossa on Koru – Voima -näyttelyn taiteilijoiden eli 10+1 Kollektiivin jäsenten lisäksi paikalla on myös VTS-menetelmän (Visual Thinking Strategies), eli keskustelevan kuvantarkastelun asiantuntija Mari Jalkanen. 10+1 Kollektiivin jäseniä pääsee tapaamaan myös torstaina 3.10. kello 17 alkaen. 

Galleriassa esillä oleva Koru – Voima -näyttely lähestyy korua perinteisen korukäsityksen sijaan koru- ja nykytaiteen keinoin. Jokainen 10+1 Kollektiivin taiteilija käsittelee aihetta yhteisen “Voima”-teeman sekä itselleen ominaisten materiaalien kautta.
 

Taiteilijatapaamiset Kulttuuritalo Laikussa syys-lokakuussa 2024

Studiossa Ulla Pohjola
Su 8.9. klo 16–18
Su 6.10. klo 16–18

Galleriassa 10+1 Kollektiivi
Pe 20.9. klo 17–19
To 3.10. klo 17–19 

Näyttelyt ovat avoinna 6.10.2024 saakka Laikun aukioloaikoina
ti– pe klo 9–20
la–su klo 10–20

Taiteilijatapaamisiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Jaa sosiaalisessa mediassa