Tampereen ja Pirkanmaan EU-edustajana Brysselissä toimii Harri Airaksinen

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimistossa Brysselissä on aloittanut alueen EU-edustajana ja toimiston johtajana Harri Airaksinen. EU-toimisto on siirtynyt hallinnollisesti osaksi Business Tampere oy:n toimintoja.
Jari Ahola ja Harri Airaksinen seisovat vierekkäin kevyenliikenteen sillalla, jonka kaiteisiin on kiinnitetty kymmeniä rakkauslukkoja, ja taustalla näkyy tiilenpunaisia korkeita rakennuksia..
Tampereen ja Pirkanmaan EU-edustajana Brysselissä toimii johtaja Harri Airaksinen (oik.) ja Business Tampereen EU-rahoituksen asiantuntijana palvelee Jani Ahola Tampereella.

Uuden EU-toimiston toiminnan mahdollistavat pirkanmaalaiskuntien ohella Tampereen kauppakamari, Tampereen yliopisto sekä vielä laajeneva ryhmä alueen toimijoita, joilla on yhteinen tahto koko Pirkanmaan asioiden aktiiviselle edistämiselle.

– Perinteisen edunvalvonnan sijaan nykyisin korostuvat oleellisten kumppaneiden hakeminen EU-rahoitteisiin projekteihin, seudun ja sen osaamisen markkinointi ja aktiivisuus verkostoissa, kertoo Airaksinen.

– Tällaisia verkostoja ovat esimerkiksi suurten eurooppalaisten kaupunkien Eurocities, Euroopan alueiden tutkimus- ja innovaatioverkosto ERRIN ja älykaupunkien verkosto OASC. Meidän tulee pystyä vaikuttamaan tuleviin rahoitusohjelmiin ja lainsäädäntöön. Parhaiten se tapahtuu mainittujen verkostojen kautta.

Airaksinen siirtyi tehtävään Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Toimintaympäristö on Airaksiselle tuttu, sillä hän on työskennellyt aiemmin Brysselissä Euroopan parlamentissa.

Elinkeinoelämälle tarjottavien palvelujen synergiaa Tampereen seudulla tehostaa edelleen EU-rahoituksen asiantuntijana Jari Ahola. Hän on jatkossakin lähellä Pirkanmaan yrityksiä ja muita sidosryhmiä.

Lisätietoja

Harri Airaksinen
Tampereen ja Pirkanmaan alueen EU-edustaja, Brysselin EU-toimiston johtaja
Puhelin:
+358 40 504 1215
Kuvat: Petri Kangas
Jaa sosiaalisessa mediassa