Kintulammille 10.9. suunniteltu ennallistamispoltto peruttu - sääolosuhteet eivät suosineet

Tampereen Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle suunniteltiin ennallistamispoltto tiistaille 10.9.2024. Tiistaina 10.9. on Pirkanmaalla voimassa voimakkaan puuskittaisen tuulen varoitus, ja suunniteltu poltto on sääolosuhteiden vuoksi peruttu. Polttoalue on noin 65-vuotiasta männikköä.
Metsää poltetaan alueen ennallistamiseksi.
Ennallistamispolttoa Keuruun Asunnalla viime vuonna.

Maanantaina 9.9. Kintulammilla poltettiin pienialaisesti suunnitellun polttoalueen laitaa ennakolta, koska tiistaiksi ennustetiin voimakasta tuulta. Ennakoiva poltto ei onnistunut suunnitellusti, sillä poltettavaksi tarkoitettu alue ei yrityksistä huolimatta syttynyt. Alueen kuntta oli liian kosteaa, ja sää oli maanantaina liian tyyni.

Alueella tehdään ennakoivan polton jälkivartiointia. Keltolahden tiellä voi liikennöidä normaalisti.

Ennallistamispolton toteutti TeMePa Infra Oy. Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen omistaa Tampereen kaupunki. Poltto tehtiin Pirkanmaan ELY-keskuksen hyväksymän suunnitelman nojalla, polttoon on saatu Uudenmaan ELY-keskukselta KuntaHelmi-rahoitusta. Hankkeen toteutuksessa mukana olevat pohtivat jatkotoimenpiteitä ja polton mahdollista uusimista keväällä tai kesällä 2025.

Tampereen kaupunki pyrkii poltolla jäljittelemään metsäpaloa luonnon monimuotoisuuden parantamiseksi. Ennallistamispoltto lisää metsäluonnon monimuotoisuutta ja tuottaa lämpimiä ja avoimia alueita metsäympäristöön. 

Lisätietoja

Jaana Lappeteläinen
Ympäristötarkastaja
Puhelin:
040 806 3448
Kuvat: Jukka Koivumäki
Jaa sosiaalisessa mediassa