Grammy-palkittu jazzpianisti esiintyy Tampereen päivänä Kulttuuritalo Laikussa

Tampereen päivää juhlitaan ainutlaatuisen ja upean konsertin merkeissä, kun kansainvälisesti menestynyt ja Grammy-palkittu jazzpianisti Marian Petrescu esiintyy yhtyeineen Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa Tampereen päivän viikonloppuna 29. syyskuuta kello 15. Elokuvamusiikki / Cinema -konsertin ohjelmisto koostuu maailmankuulusta elokuva- ja balettimusiikista.
Kaksi siististi pukeutunutta keski-ikäistä miestä katsovat kameraan.
Konsertin sovituksista vastaava Nellu Petrescu ja solistina esiintyvä Marian Petrescu

Marian Petrescun Spirit of Music -orkesteri koostuu ammattimuusikoista. Yhtyeessä soittavat Petrescun lisäksi Petri Ahjokoski (kitara), Anu Ahjokoski (basso) ja Sari Kujala (rummut). Spirit of Music -orkesterin sointia rikastuttaa vielä entisestään jousikvintetti Magic Strings, joka koostuu ykkösviulusta, kakkosviulusta, alttoviulusta ja kahdesta sellosta. Kvintetti toimii Marjukka Mannerin ja Lotta Laaksosen johdolla. Tämän konsertin elokuvateemaisessa ohjelmistossa kuullaan muun muassa Cavatina (Kauriinmetsästäjät), Lacrimosa (Amadeus), Por Una Cabeza (Naisen Tuoksu) sekä Joutsenlampi.

Marian Petrescu tunnetaan virtuoosimaisista taidoistaan niin Suomessa kuin maailmallakin. Petrescu on konsertoinut ympäri maailmaa esimerkiksi Australiassa ja Amerikassa. Hän on myös levyttänyt huippumuusikoiden kanssa maailmalla ja esiintynyt tv-ohjelmissa. Vuonna 2009 hän voitti tavoitellun Grammy-palkinnon ensimmäisenä suomalaisena jazzmuusikkona. Petrescu soittaa levyllä Resonance Big Band Plays Tribute to Oscar Peterson, jonka kappale West Side Story Medley palkittiin parhaan instrumentaalisovituksen Grammylla.

Esityksen kesto ja sisäänpääsy

Esityksen kesto on noin 1,5 tuntia ja se sisältää väliajan. Kahvila Laikku on kiinni toistaiseksi julkisivuremontin takia, mutta konsertin väliajalla ehtii mukavasti tutustua esimerkiksi Kulttuuritalo Laikun avoinna oleviin näyttelyihin.

Konserttiin on sisäänpääsy ilmaislipulla, joita jaetaan Kulttuuritalo Laikun infopisteellä perjantaista 13.9. klo 17.00 alkaen. Lippuja konserttiin on rajoitettu määrä.

Konsertissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtuman tuottaa Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. 

Teksti: Antti Laurila
Jaa sosiaalisessa mediassa