Vuoreksen liikuntapuiston pop up -ulkokuntosali avataan torstaina 12.9.

Vuoreksen liikuntapuistossa avataan torstaina 12.9. pop up -kuntosali, jossa kuntoilulaitteita voi testailla 20.10. saakka. Vastaa samalla liikuntapuiston suunnitelmaa koskevaan mielipidekyselyyn.

Vuoreksen liikuntapuiston suunnitelma on luonnosvaiheessa, palautetta kaivataan

Liikuntapuistoon on suunniteltu uusina liikuntatoimintoina juoksusuora, pituushyppypaikka, pelikaukalo, skeittialue, ulkokuntosali, parkour-alue, tekonurmipintainen jumppa-alue, juoksuportaat sekä pumptrack-radan laajennus. Ulkokuntosali toteutetaan painopakallisilla kuntoiluvälineillä, joissa vastusta saa säädettyä käyttäjän mukaan. Lisäksi alueella on telinekokonaisuus omankehonpaino- ja street workout -harjoitteluun. Juoksuportaat johtavat liikuntapuiston eteläosassa olevan mäen laelle. Toinen reitti kulkee laelta kaakkoon nykyistä polkua ja rakennettavia lyhyempiä portaita pitkin puistoraitille, josta muodostuu kierrettävä kuntoilurata pidempien portaiden kanssa. Mäen laelle tehdään näköalatasanne taukopaikaksi maisemien ihailuun. Nykyistä suosittua pumptrack-poolia laajennetaan ratamaisella pumptrack-osuudella.

Jatkosuunnittelussa alue ja rata suunnitellaan tarkemmin. Skeittialue on asfalttipintainen street-tyylinen skeittipaikka, johon jätetään tilaa ensikertalaisten rullausharjoittelulle. Myös skeittialueen elementit suunnitellaan jatkosuunnittelussa tarkemmin yhdessä harrastajien kanssa.

Talvisin kaukalo palvelee jääkiekon pelaajia ja kesäisin kaukalossa voi pelata pallopelejä kuten jalkapalloa. Tekonurmipintainen jumppa-alue toimii talvisin vapaana luistelualueena. Liikuntapuiston itä- ja pohjoisosaan tehdään talvisin hiihtolatu, joka liittyy Vuoreksen alueen laajempaan puistolatuverkostoon.

Alueelle istutetaan uutta luonnonmukaiseen tyyliin sopivaa kasvillisuutta, kuten havupuita ja pensaita sekä maisemoidaan luonnonkivillä ja niittykasvillisuudella. Nykyinen kasvillisuus säilyy. Liikuntapuiston sisäänkäyntien läheisyyteen lisätään runkolukittavia pyörätelineitä, ja uusien toimintojen yhteyteen tehdään oleskelualueita penkkeineen. Huoltorakennusten ympäristöön asennetaan kiveysalue tapahtuma-alueeksi. Asfalttialueelle ja jumppa-alueen tekonurmen pintaan merkitään hyppy- ja pelikuvioita lapsille ja kuntoilijoille.

Keräämme palautetta suunnitelmasta 5.9. - 20.10.2024. Kerro, mitä mieltä olet alueelle suunnittelluista liikuntapaikoista.

Pop up -kuntosalilla ohjausta ja vinkkejä

Liikuntapuiston pop up -kuntosali on avoinna 12.9. - 20.10. ja laitteet ovat kaikkien vapaassa käytössä. Laite-esittelijä on paikalla torstaina 12.9. klo 15 - 17 kertomassa laitteiden ominaisuuksista ja liikunnanohjaajat antavat hyviä vinkkejä torstaina 26.9. klo 13.30 - 15.30. 

Jaa sosiaalisessa mediassa