Valtuusto hyväksyi Viinikankadun uuden maanalaisen ajoyhteyden kustannusosuuden ja Tipotien terveysaseman kaupan sekä päätti henkilömuutoksia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.9.2024 Tampereen kaupungin kustannusosuuden Viinikankadun uuden maanalaisen ajoyhteyden toteutuskustannuksista, Tipotien sosiaali- ja terveysaseman oston sekä elinvoiman ja osaamisen palvelualueen apulaispormestarin vaihdoksen.

Tampereen kaupungin kustannusosuus 50 miljoonaa euroa P-Hämpin maanalaisen pysäköintilaitoksen laajennusosan ja uuden ajoyhteyden yhteishankinnan toteutussopimuksen kustannuksista hyväksyttiin äänin 59–8. Kustannusosuus sisältää Viinikankadun maanalaisen ajoyhteyden alkupään ja ensimmäisen liikenneympyrän toteutuksen.

Valtuusto hyväksyi myös kauppakirjaluonnoksen Tipotien sosiaali- ja terveysaseman kiinteistön maanvuokraoikeuden ja vuokra-alueella sijaitsevan rakennuksen ostosta Danske Bank A/S -nimiseltä yhtiöltä enintään 25 714 533,75 euron kauppahinnalla sekä valtuutti jatkotoimet.

Valtuusto käsitteli myös useita aloitteita sekä hyväksyi luottamushenkilöiden eronpyyntöjä ja valitsi tilalle uusia. Valtuusto päätti myös vuoden 2025 kokousaikataulun.

Apulaispormestari vaihtuu

Tampereen kaupunginvaltuusto totesi apulaispormestari Ilkka Sasin menettäneen valtuuston luottamuksen ja erotti hänet kuntalain nojalla apulaispormestarin tehtävästä. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 54–2. Tyhjää äänesti 11 valtuutettua. Kaupunginvaltuusto valitsi sen jälkeen uudeksi apulaispormestariksi elinvoiman ja osaamisen palvelualueelle Jouni Markkasen.

Valtuusto käsitteli luottamusta koskevan asian ylimääräisenä asettamansa tilapäisen valiokunnan esityksestä. Uusi apulaispormestari ryhtyy heti hoitamaan tehtäväänsä.

Asiaa käsitellyt ja esittänyt tilapäinen valiokunta oli todennut, että kaupungin tehtävien hoitamisen kannalta ja apulaispormestarin keskeisen aseman vuoksi oli tarve saada asia kiireellisesti käsitellyksi.

Elinvoima- ja osaamislautakunnan sekä asunto- ja kiinteistölautakunnan apulaispormestari valittiin valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi 17.9.2024–31.5.2025. Tampereella on kolme apulaispormestaria, jotka valtuusto valitsee varsinaisista valtuutetuista.

Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa