Uusi Tampereen kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma otettiin käyttöön 1. elokuuta

Suunnitelmaan on kirjattu valtakunnalliset perusteet ja Tampereen omat painotukset esiopetuksen järjestämiseksi Tampereen kaupungin esiopetusryhmissä.

Suunnitelma velvoittaa esiopetuksen henkilöstöä sitoutumaan perusopetuslain sekä perusteiden arvoperustan, tavoitteiden ja sisältöjen mukaiseen toimintaan.

Tampereella painotetaan leikkiä oppimisen menetelmänä

Uudistetussa Tampereen kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelmassa eli vasussa on huomioitu yhteiskunnassa ja esiopetuksen toimintaympäristöissä sekä laissa tapahtuneet muutokset sekä tutkimuksen tuomaa viimeisintä tietoa. Myös esioppilaiden, huoltajien ja henkilöstön ajatuksia ja toiveita esiopetuksesta hyödynnettiin heille tehtyjen kyselyjen avulla.

Tampereella painotetaan erityisesti leikkiä ja positiivista pedagogiikkaa lapsen laaja-alaisen osaamisen edistämisessä. Tunne- ja vuorovaikutustaitojen, monilukutaidon ja digitaalisen osaamisen kehittäminen ovat muutamia nostoja uudistuneesta esiopsista. Teemat todentuvat yksikkökohtaisissa lukuvuosisuunnitelmissa.

Tampereen kaupungin esiops on pohjana jokaisen lapsen henkilökohtaiselle esiopetuksen oppimissuunnitelmalle, joka laaditaan yhteistyössä lapsen huoltajien kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa