Tule mukaan digiturvapäivään – opit tunnistamaan romanssihuijarin ja toimimaan turvallisemmin verkossa

Suomen johtavat asiantuntijat tarjoavat käytännöllisiä neuvoja turvalliseen toimintaan verkossa digiturvapäivän tilaisuudessa keskiviikkona 2.10.2024 Finlaysonilla. Maksuttomaan tilaisuuteen mahtuu mukaan 100 ensimmäistä ilmoittautunutta, joille tarjotaan myös aamukahvit. Digiturvapäivän luentoja voi seurata myös suorana lähetyksenä verkosta.
Sängyllä makoileva nainen ottaa kuvaa itsestään puhelimella.
Valtaosa suomalaisista on joutunut huijausyrityksen kohteeksi verkossa. Finanssiala ry:n mukaan suomalaiset menettivät verkkorikollisille yli 44 miljoonaa euroa vuonna 2023.

Tampereen kaupunki ja Digi- ja väestötietovirasto järjestävät digiturvapäivän luentotilaisuuden keskiviikkona 2.10.2024 klo 9–11.15 Kohtaamisia.-tilassa (Satakunnankatu 18 A, Tampere). Tilaisuus on osa DVV:n kansallista digiturvaviikkoa ja se striimataan verkkoon suorana lähetyksenä.

Digiturvapäivän tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden päivittää omaa osaamistaan. Kun tietää verkkorikollisten ja huijareiden toimintatapoja, osaa itse toimia verkossa turvallisemmin ja opastaa myös läheisiään.

– Kuka muistaa, milloin Suomessa on tapahtunut viimeksi perinteinen pankkiryöstö? Sen sijaan jokainen on lukenut siitä, kuinka joku kansalainen tai yritys on menettänyt rahaa digihuijauksen tai kyberhyökkäyksen johdosta, johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta havainnollistaa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta, joille kaupunki tarjoaa aamukahvit. 
 

Ohjelmassa apua huijareiden tunnistamiseen sekä Tampereen metaverse-hankkeen esittely

Tilaisuuden ohjelma:

08.30–8.55 Kahvitus (etukäteen ilmoittautuneille)

9.00–9.10 Tilaisuuden avaus ja päivän esittely
Tilaisuuden avaa digitalisaatio ja tietohallinto -ryhmän johtaja Maria Nikkilä Tampereen kaupungilta.

9.10–10.00 Mitkä ovat tämän päivän keskeisimmät meitä kansalaisia uhkaavat digiuhat? Entä miten toimit turvallisemmin?
Aiheeseen johdattavat johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, tietoturva-asiantuntija Matias Mesiä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta sekä rikosylikomisario Sakari Tuominen Sisä-Suomen Poliisilaitokselta.

10.00–10.50 Romanssihuijaukset – miten romanssihuijari toimii?
Kuinka toimit, jos joudut tai sukulaisesi joutuu sellaisen uhriksi? Mistä saat apua?
Aiheeseen johdattaa pääsuunnittelija Helmi Korhonen, Nettideittiturvalta ja Sosped-säätiöltä.
Mahdollisuus esittää asiantuntijoille kysymyksiä!

10.50–11.10 Tampereen kaupungin metaverse-hankkeen esitys ja demo
Mitä mahdollisuuksia virtuaalinen maailma ja todellisuus tarjoaa jatkossa? Aiheeseen johdattelevat kehityspäällikkö Tiia Joki ja ohjelmapäällikkö Outi Valkama Tampereen kaupungilta.

11.10–11.15 Digiturvafiilismittari
 

Tilan esteettömyystiedot

Kohtaamisia. -tila sijaitsee Finlaysonilla osoitteessa Satakunnankatu 18 A, 33210 Tampere. Tilaan on:

  • Esteetön sisäänkäynti (Itäisenkadulla sisäänkäynti on katutasossa, Satakunnankatu 18 A -sisäänkäynnissä on esteetön hissi) 
  • Autolla: liikuntaesteisten pysähtymispaikka on Media54-kiinteistön takana olevan sisäänkäynnin kohdalla osoitteessa Finlaysoninkuja 27. Sinne ei voi pysäköidä.
  • Esteetön wc
  • Tasainen lattia, jolla helppo kulkea
  • Induktiosilmukkaa ei ole

 

Katso koko digiturvaviikon ohjelma ja seuraa lähetyksiä verkosta

Digiturvaviikolla on myös paljon muuta ohjelmaa Suomen eturivin asiantuntijoilta. Koko Digiturvaviikon ohjelma löytyy verkosta osoitteesta dvv.fi/digiturvaviikko. Kaikkia digiturvaviikon lähetyksiä voi seurata maksutta verkosta. 

 

Lisätietoja

Maria Nikkilä
Johtaja
Kimmo Rousku
Digi- ja väestötietovirasto
Puhelin:
0295 553 5120
Teksti: Hanna Porrassalmi
Kuvat: Laura Vanzo, Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa