Tampere lopettaa rakentamisen aikaiset katujen sulkemiset

Tampereen kaupunki on lopettamassa pitkäaikaiset katutilojen sulkemiset rakentamisen ja remonttien ajaksi. Pormestari Kalervo Kummola perusti viime vuonna katu- ja muiden tilojen työryhmän. Työryhmän päätehtävä on selvittää nykytilaan liittyvät ongelmat ja epäkohdat.

Katutilatyöryhmä koostuu eri kaupungin aiheeseen liittyvistä palveluryhmien edustajista. Työryhmä koostaa toimenpide-ehdotuksia ennen kaikkea palvelujen kehittämiseksi ja mahdollisten rajapintaongelmien välttämiseksi. Hinnoittelupolitiikkaan tehdään myös uudistuksia. Työryhmän puheenjohtajana toimii palvelualuejohtaja Pekka Salmi.

”Pitkäaikaiset katujen sulkemiset erilaisten rakentamisten ja remonttien ajaksi on ollut varsin tamperelainen tapa, ja se on aiheuttanut pitkäaikaista haittaa etenkin niin sanotuille kivijalkaliikkeille. Samalla kaupunki on menettänyt huomattavat pysäköintitulot. Nyt on aika lopettaa tämä liikenteen sujuvoittamiseksi”, pormestari Kalervo Kummola toteaa.

”Meidän on löydettävä ratkaisuja, jotka takaavat, että rakentaminen ei pysäytä kaupunkia, vaan liikenne ja liike-elämä voivat jatkua normaalisti”, palvelualuejohtaja Pekka Salmi jatkaa.

Katutilatyöryhmä valmistelee toimenpide-ehdotuksia, jotka tähtäävät sekä palvelujen kehittämiseen että katutilojen käytön tehostamiseen. Työryhmä toimittaa loppuraportin ja suositukset helmikuuhun 2025 mennessä.

Lisätietoja

Kalervo Kummola
Pormestari
Puhelin:
+358 40 543 5412 / erityisavustaja Neea Loimuvirta, [email protected]
Pekka Salmi
Johtaja
Puhelin:
050 565 8898
Jaa sosiaalisessa mediassa