Järjestöedustamoon haetaan uusia edustajia

Järjestöedustamo on Tampereen kaupungin ja tamperelaisten kansalaisjärjestöjen edustajista koostuva yhteistyöelin. Parhaillaan on menossa hakuaika, jolloin järjestöt voivat ehdottaa uusia jäseniä järjestöedustamoon. Hakuaika päättyy 17.11.2024.

Järjestöedustamo on kaupungin ja tamperelaisten kansalaisjärjestöjen edustajista muodostuva yhteistyöelin. Siihen kuuluu laaja joukko toimijoita, jotka edustavat erilaisten teemojen tai kohderyhmien parissa toimivia järjestöjä.

Järjestöedustamon tarkoituksena on edistää yhteistyön avulla tamperelaisten hyvinvointia, osallisuutta ja hyvää arkea. Se toimii kaupungin ja järjestöjen vuoropuhelun kanavana, jossa edustajat tuovat yhteiseen keskusteluun järjestökentän tietoa ja osaamista tamperelaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja kehittämiseksi.

Järjestöedustamo kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Sen lisäksi järjestetään kaikille järjestöille avoimia teemallisia työpajoja tai tilaisuuksia 2–4 kertaa vuodessa.

Työskentelyä koordinoivat Tampereen kaupunki ja Artteli-kumppanuusyhdistys yhdessä.

Uusien edustajien valinta

Järjestöedustamoon kuuluu Tampereen kaupungin edustajien lisäksi 16 jäsentä, joista kukin edustaa eri järjestökategoriaa. Uudet jäsenet valitaan joka toinen vuosi järjestöverkostojen esityksestä.

Järjestöedustamon edustajilta edellytetään asiantuntijuutta sekä laajaa oman kategorian järjestöjen tukea. Yhdeltä järjestöltä voi olla järjestöedustamossa ainoastaan yksi jäsen.

Jäsenten toimikausi on kaksi vuotta, eikä varajäseniä valita. Järjestöedustamossa työskentelystä ei makseta kokouspalkkioita tai kulukorvauksia.

Haku järjestöedustamon edustajaksi on avoinna 1.10.–17.11.2024. Järjestöverkostot ilmoittavat esittämistään ehdokkaista sähköisellä lomakkeella.

Uusien edustajien valinnan tekee valintatyöryhmä. Edustajat vahvistetaan järjestöedustamon kokouksessa 3.12.2024.

Lisätietoja

Johanna Heine
Järjestöedustamon koordinaattori, Tampereen kaupunki Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori
Puhelin:
040 195 1709
Riitta Kurki
Järjestöedustamon koordinaattori, Artteli-kumppanuusyhdistys ry
Nina Lindberg
Järjestöedustamon koordinaattori, Artteli-kumppanuusyhdistys ry
Puhelin:
050 308 5639
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa