Kaupungilta tukea uudelle Keksintömessut-tapahtumalle

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 9.10.2024 myöntää Trekeksi Osuuskunnalle Keksintömessut 2024 -tapahtuman kustannuksiin 1500 euron avustuksen. Keksintömessut 2024 järjestettiin Tampereella ensimmäistä kertaa 21.- 22.9.2024.

Osuuskunnan tavoitteena on jatkaa valtakunnallisten Keksintömessujen järjestämistä Tampereella vuosittain. Keksintömessujen 2024 messumainonta tavoitti Facebookin kautta yli 5 600 ja Linkedln-sovelluksen kautta noin 800 henkilöä. Tapahtumassa kävi yli 200 messuvierasta. Keksijöiden tuotteista tehtiin myös alustavia kauppa- ja yhteistyösopimuksia kotimaisten ja ulkomaisten yritysten kanssa.
 
- Toivottavasti messuista saadaan pysyvä tapahtuma Tampereelle ja jo lähivuosina näemme kasvutarinoita, joiden synnyssä messut ovat olleet ratkaiseva tekijä, sanoo apulaispormestari Jouni Markkanen.

Innovaatioiden kehittämiseksi Trekeksi Osuuskunta tekee yhteistyötä muun muassa Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa.

Trekeksi Osuuskunnan ovat perustaneet keksijät ja innovaattorit vuonna 2018. Yhteisön jäsenistä suurin osa on Pirkanmaan alueelta. Trekeksi tarjoaa jäsenilleen maksutta asiantuntijapalveluita, joissa toteutuskelpoiset keksinnöt pääsevät monialaisen asiantuntijaryhmän arvioitaviksi. Osuuskunnan kautta voi saada myös ohjausta keksintöjen suojaamiseksi ja kaupallistamiseksi sekä verkostoitua alan toimijoiden kanssa.

Osuuskunta edistää toiminnallaan Tampereen strategian 2030 mukaisia "Tekemisen kaupunki" -tavoitteita, kuten innovatiivisuutta, oppimista ja yhteisöllisyyttä. Samalla yrityksille luodaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tulevaisuuden ratkaisuja.
 

Lisätietoja

Jouni Markkanen
Apulaispormestari
Pekka Salmi
Johtaja
Puhelin:
050 565 8898
Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa