Luo(v) uus -palkinto tamperelaiselle muotiyritykselle ja Music Award Ruotsiin

Tampereen kaupunki ja Music x Media -tapahtuma jakoivat perjantaina 4.10.2024 Music x Media -tapahtumassa luovan talouden uudistajille tarkoitetun LUO(V)UUS-palkinnon ja Tampere Music Award -palkinnon. LUO(V)UUS-palkinnon sai Pispala Clothing. Tampere Music Award myönnettiin pitkän linjan ruotsalaiselle musiikkivaikuttajalle Thomas Johanssonille.
Henkilön lähikuva.
Thomas Johansson on työskennellyt menestyksekkäästi muun muassa konserttipromoottorina, managerina ja agenttina.

Kolmatta kertaa jaettu LUO(V)UUS-palkinto on kunnianosoitus henkilölle, taholle, teolle tai yhteisölle, joka on kehittänyt luovien alojen välistä vuoropuhelua ja luovaa taloutta, sekä tehnyt aktiivisesti töitä sen uudistamiseksi. Voittajan valitsee luovien alojen ammattilaisista koostuva raati.

Pispala Clothing yhdistää palkintoraadin mukaan ainutlaatuisella tavalla eettisen muodin ja nykytaiteen. 

Tampereen kaupungin vuodesta 2010 jakama Tampere Music Award -palkinto on kunnianosoitus merkittävälle kansainväliselle musiikkialan vaikuttajalle. Tänä vuonna sen sai ruotsalainen Thomas Johansson

Johansson perusti 21-vuotiaana vuonna 1969 EMA Telstar -musiikkitoimiston. Johansson on toiminut myös managerina ja agenttina ja hän oli mukana useilla ABBA:n konserttikiertueilla ja myös yhtyeen voittaessa Euroviisut vuonna 1974.

Lisätietoja

Petra Kytölä
Puhelin:
050 501 0148
Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Gabriel Liljevall
Jaa sosiaalisessa mediassa