Tampereelle yhteisvoitto LG:n ja Nokia Arenan kanssa Seoul Smart City -gaalan ihmiskeskeisessä kategoriassa

Tampereen kaupunki palkittiin yhdessä LG Electronicsin ja Nokia Arenan kanssa Korean Soulissa Smart City -gaalassa ”ihmiskeskeinen älykaupunki” -kategoriassa 10.10.2024. Kilpailussa palkittu ratkaisu perustuu LG:n ja Nokia Arenan yhteistyöhön, jossa Nokia Arenan kävijäkokemus parantuu LG:n älykkäiden näyttöjen myötä.
Nokia Arena ilmasta kuvattuna.
Nokia Arena toimii Tampereella kansainvälisen tason innovaatioalustana ja elämysten mahdollistajana.

Soulissa on meneillään kansainvälinen älykaupunkitapahtuma, jonka juhlagaalassa jaettiin Seoul Smart City -palkinnot kolmessa kategoriassa: teknologisten innovaatioiden kaupunki, ihmiskeskeisyys ja johtajuus. Tampere palkittiin yhdessä LG:n ja Nokia Arenan kanssa ihmiskeskeisestä älykaupunkityöstään, jossa innovatiivisten älyratkaisujen ja yhteistyön avulla luodaan elämyksellisiä kävijäkokemuksia kaupunkilaisille Nokia Arenalla LG:n näyttöjen avulla.  

Ihmiskeskeistä kaupunkia kuvataan Soulin kilpailussa kaupungiksi, jonka projekteissa toteutetaan digitaalista yhdenvertaisuutta ja tehdään aktiivisesti työtä digitaalisen epätasa-arvon huomioimiseksi. Kilpailukriteerien mukaan ihmiskeskeinen älykaupunki huomioi digitaalisissa ratkaisuissaan myös väestön erityisryhmät. 

Kilpailussa palkittu ratkaisu perustuu LG:n ja Nokia Arenan yhteistyöhön, jossa Nokia Arenan kävijäkokemus parantuu LG:n älykkäiden näyttöjen myötä. Nokia Arena toimii Tampereella kansainvälisen tason innovaatioalustana ja elämysten mahdollistajana.  

– Tampereella kaupunkikehityshankkeet eivät ole vain kehityshankkeita, vaan niistä muodostuu ekosysteemejä. Esimerkiksi Nokia Arenan kanssa on ollut alusta asti visiona, että areena toimii myös yritysten testialustana, toteaa kilpailukyky- ja innovaatioryhmän johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta. 

– Teknologian ihmiskeskeisyys on merkityksellistä Nokia Arenalle. Tapahtumavieraat eivät tule areenalle teknologian vuoksi, vaan olemaan osa yhteisesti koettua sosiaalista elämystä. LG:n ratkaisut ovat mahdollistaneet sekä areenan operatiivista toimintaa, että erityisesti kokemuksellisuutta ja elämysinnovaatiota. Tämä palkinto kannustaa jatkamaan hyvää yhteistyötä LG:n kanssa, kertoo Nokia Arenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Hymyilevät miehet seisovat rivissä palkintoseinän edessä.
Ville Strömberg (LG), Aleksi Kopponen (Tampereen kaupunki), Jussi Maaniitty (Nokia Arena), Thomas Yoon (LG) ja Marko Hurme (Nokia Arena)

Tampereella älykaupunkityötä tehdään yhdessä kumppaneiden kanssa

Tampere tekee systemaattista älykaupunkikehitystä. Esimerkiksi Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman tavoitteena on tamperelaisten hyvinvoinnin lisääminen, alueen elinvoiman vahvistaminen ja uuden liiketoiminnan mahdollisuuksien edistäminen datan ja kestävän digitaalisen muutoksen avulla.

– Tampereella ihmiskeskeistä älykaupunkia rakennetaan yhdessä kumppaneiden kanssa. Voitto on hieno tunnustus Tampereelle, Nokia Arenalle ja LG:lle pitkäjänteisestä ja innovatiivisesta yhteistyöstä. Kansainvälisistä tunnustuksista hyötyy koko kaupunki, sillä voitot nostavat esimerkiksi Tampereella jo käytössä olevia parhaita ratkaisuja maailmankartalle ja voivat lisätä kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksiamme, kommentoi Tampereen kaupungin muutosjohtaja Aleksi Kopponen Seoulin palkintogaalasta.  
 

Lisätietoja

Teppo Rantanen
Johtaja
Puhelin:
040 023 5442
Teksti: Elina Uusitalo
Kuvat: Visit Tampere: Marko Kallio / Skyfox
Jaa sosiaalisessa mediassa