WOMEX tuo maailman musiikit Suomeen syksyllä 2025

Tampere isännöi toistamiseen WOMEX Worldwide Music Expo -tapahtumaa. Tapahtuma järjestetään Tampereella 22.–26.10.2025.

Maailman kansainvälisin ja kulttuurisesti monipuolisin musiikkialan messutapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX Worldwide Music Expo saapuu lokakuussa 2025 uudelleen Suomeen. Tänä vuonna Manchesterissa järjestettävä tapahtuma täyttää jo 30 vuotta, ja sieltä WOMEX palaa Tampereelle, Suomen Manseen, vain kuusi vuotta edellisen Suomen vierailunsa jälkeen.

WOMEX-tapahtuma kerää yhteen vuosittain yli 2500 ammattilaista 90 maasta. Messuilla kohtaavat kansainväliset musiikin myyjät ja ostajat, minkä lisäksi WOMEX tarjoaa konferenssiohjelmaa, keskusteluja, DJ-iltoja sekä musiikkielokuvia. Keskeisin elementti on kuitenkin showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee esiintymään kymmeniä huippuartisteja eri maista ympäri maailmaa.

WOMEXin päiväohjelma keskittyy Tampere-taloon, jossa messut pidetään, järjestetään seminaareja ja näytetään elokuvia. Iltaisin Tampere-talon molemmat salit toimivat konserttinäyttämöinä. Muut showcase-keikat ovat Tavara-asemalla, Olympiassa ja Hotelli Tornissa. Arthouse Cinema Niagara esittää yleisönäytöksiä WOMEXin elokuvatarjonnasta. WOMEXille on ominaista musiikillinen laaja-alaisuus. Se houkuttelee paikalle eri maiden omien musiikkityylien ja nykykansanmusiikin lisäksi muun muassa jazzin, elektronisen musiikin ja taidemusiikin ammattilaisia.

Ainutlaatuinen tilaisuus esitellä musiikkia

– Kansanmusiikkimme on maailmalla vahva brändi, ja se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan ja omaleimaisuudestaan. Toista kertaa Suomeen tuleva WOMEX tarjoaa muusikoille ja muille alan ammattilaisille ainutlaatuisen tilaisuuden esitellä musiikkiaan ja solmia kansainvälisiä kontakteja. Suomalainen nykykansanmusiikki on yksi musiikkivientimme terävimmistä kärjistä, sanoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Mikko Manninen.

Musiikkivientijärjestö Music Finland huolehtii suomalaisen kansanmusiikkiosaamisen ja kotimaisten viejä-yritysten näkyvyydestä ja palveluista tapahtumassa. 

– Tampere on erittäin iloinen WOMEXin paluusta kaupunkiimme. Tapahtumat sekä elämystalous ovat vahvasti kaupungin strategiassa ja musiikin ammattilaisten tapahtuma sopii siihen pirtaan erinomaisesti, sanoo Tampereen apulaispormestari Matti Helimo.

WOMEX Worldwide Music Expoa järjestää saksalainen musiikkiyhtiö Piranha Arts AG. Tapahtuman kotimainen pääjärjestäjä on tamperelainen musiikkiyhtiö Rockadillo Production Oy, ja strategisena kumppanina on Music Finland. Tapahtuman muita kumppaneita ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Tampereen kaupunki, Visit Tampere ja Tampere-talo. 
 

Lisätietoja

Perttu Pesä
Tapahtumajohtaja
Puhelin:
050 587 6200
Tapio Korjus
Rockadillo Production Oy
Puhelin:
0400232440
Mikko Manninen
Music Finland Toiminnanjohtaja
Puhelin:
0400499257
Jaa sosiaalisessa mediassa