Lukonmäen Muulanpuistoon tulossa kattava kunnostus – tutustu suunnitelmaan

Lukonmäessä sijaitseva Muulanpuisto kunnostetaan perusteellisesti. Puistossa uusitaan leikki- ja kuntoiluvälineet, kunnostetaan puistokäytävät ja parannetaan valaistusta. Suunnitelmasta voi antaa palautetta 21.10.– 4.11.2024.

Suunnittelija on puistossa torstaina 24.10. kello 13-14

Suunnitelmaluonnos löytyy paikan päältä leikkipaikan itäreunalta ja verkosta tampere.fi/viheralueidensuunnittelu. Suunnittelija on Muulanpuistossa esittelemässä suunnitelmaa torstaina 24.10.2024 kello 13–14.

Muulanpuisto sijaitsee Lukonmäessä asuinalueen keskellä Muulankadun varrella. Puisto on tarkoitus kunnostaa vuonna 2025.

Uudet leikkivälineet

Puiston keskellä sijaitsevan leikkipaikan kaikki leikkivälineet uusitaan. Leikkipaikalle on tulossa keinut, karuselli, jousikeinuja, hiekkalaatikko ja monitoimiväline, jossa on kaksi liukumäkeä.  Leikkipaikalle tulee myös piknikpöytä penkkeineen.

Leikkipaikan pinta on päällystetty hiekkalaatikon ja piknikryhmän ympärillä kivituhkalla, joten niille pääsee esteettömästi. Myös karusellille pääsee esteettömästi. Muutoin leikkialueen turva-alustaksi on suunniteltu turvakate.

Monipuolinen kuntoiluväline

Puiston kuntoilupaikalle on tulossa kuntoiluväline, jossa voi tehdä monenlaisia liikkeitä omaa kehonpainoa hyödyntäen.  Kuntoilupaikankin alustana on turvakate.  Pyöräteline löytyy aivan kuntoilupaikan vierestä.

Puistossa uusitaan myös penkit ja roska-astiat. Penkkejä sijoitetaan leikkipaikalle ja kuntoilupaikalle.

Kasvillisuutta kohennetaan

Puistoon istutetaan uusia koristepuita ja -pensaita. Suurin osa nykyisistä puista ja pensaista säilytetään kuten syreenit ja koristeomenapuut. Vesakkoa harvennetaan puiston länsireunalta, ja vieraslaji jättipalsamin kasvustoa poistetaan.

Lisätietoja

Milja Nuuttila
Erikoissuunnittelija
Puhelin:
050 413 1911
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa