Maisansalon kehittämisen aiesopimus hyväksyttiin kaupunginhallituksessa

Maisansalon matkailualueen kehittämisestä on solmittu aiesopimus, jonka kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 21.10.2024. Sopimuksen myötä alueelle voidaan suunnitella ja kehittää uudenlaista matkailu- ja vapaa-ajan liiketoimintaa. Maisansalon hankekehittäjänä toimii Teiskon Vihreä Unelma -niminen osakeyhtiö.

Nyt hyväksytty aiesopimus mahdollistaa matkailu- ja virkistystoiminnan kehittämisen lisäksi alueen ennakkomarkkinoinnin. Sopimus määrittelee kehittämisen tavoitteet, kustannukset ja ennakkomarkkinointioikeudet. Sopimuksen myötä halutaan tarkentaa myös alueen toimintaan liittyviä liiketaloudellisia edellytyksiä.

– Jos hankekehittämisen myötä todetaan, että kaikki edellytykset alueen jatkokehittämiselle ovat olemassa, laaditaan tähän liittyen myöhemmin omat, erilliset sopimukset, sanoo kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Kaupungin tavoitteena on löytää toimintamalli, joka tukee kaupungin tavoitteita järvi- ja luontomatkailun edistämisessä.

– Teiskon Vihreän Unelman tavoitteena on lähteä kehittämään Maisansalon alueesta pirkanmaalaista tapahtumakeskusta, unohtamatta kuitenkaan alueen tarjoamia mahdollisuuksia arkipäiväisempiin toimintoihin, kuten avantosaunakulttuuriin. Hankekehitystyön lähtökohtana on kunnioittaa alueen luonto- ja maisema-arvoja sekä historiallisia arvoja, sanoo hankekehittäjiä edustava Mika Lahtinen.

Kaupunki järjesti ideakilpailun Maisansaloon vuodenvaihteessa 2022-2023, tavoitteena oli löytää alueelle innovatiivinen ja vetovoimainen matkailupalveluiden liiketoimintakonsepti. Kilpailuun saatiin yksi esitys, Teiskon Vihreä Unelma. Kilpailulle ei valittu voittajaa, vaan toimintaedellytysten selvittämistä ja idean tarkentamista jatkettiin yhdessä neuvottelumenettelyllä. Maisansalon alue on kooltaan noin 15 hehtaaria ja alueella on voimassa asemakaava, joka mahdollistaa jo nyt monipuolisten vapaa-ajan palveluiden, hotellien, ravintoloiden ja muiden liiketilojen rakentamisen.

Teiskon Vihreä Unelma Oy:n omistajat ovat Insinööritoimisto LaRa Oy, Warrior Invest Oy ja Moisiolinna Invest Oy.

Lisätiedot:
Tampereen kaupunki:
Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
puh: 0400 205 044
email: [email protected]

Teiskon Vihreä Unelma Oy:
Mika Lahtinen
Rakennuttajainsinööri
puh: 040 700 6470
email: [email protected]

Sanna Syrjälä
Asiakkuusvastaava
puh: 044 0114124
email: [email protected]
 

Uutista täydennetty 21.10.2024 klo 15:45 Mika Lahtisen yhteystietojen osalta.

Jaa sosiaalisessa mediassa