Turvattomuuden toinen puoli – Turvallisempi Hervanta -tilaisuudessa kuullaan kaduilla aikaansa viettävien näkemyksiä turvallisuudesta

Hervannan keskusta tuntuu monista turvattomalta. Turvattomuutta kokevat hervantalaiset ihmiset erilaisista elämäntilanteistaan huolimatta. Turvallisempi Hervanta -tilaisuudessa kuullaan paljon aikaansa kaduilla viettävien hervantalaisten näkemyksiä turvallisuudesta. Tilaisuudessa etsitään yhdessä toimenpide-ehdotuksia, jotta Hervannasta tulisi kaikille turvallisempi. Keskustelutilaisuus on 29.10.2024 klo 18–20.

Hervanta on kehittyvä ja kasvava kaupunginosa, jossa asuu enemmän ihmisiä kuin monessa pienessä kaupungissa. Tilastotietojen mukaan alueella on nähtävissä kasvun rinnalla kasautuvaa huono-osaisuutta, joka näkyy erityisesti Hervannan keskustassa.

– Hervannan keskusta on monien mielestä turvattoman tuntuinen paikka. Kirjasto ja kauppakeskus Duo saavat jatkuvasti asiakaspalautetta, joissa tuodaan esiin muun muassa katukuvassa ja julkisissa tiloissa näkyvää päihteiden käyttöä ja väkivallan uhkaa, kertoo palvelupäällikkö Suvi Vilenius Tampereen kaupungilta.

Alueella halutaan tarttua tähän ongelmaan ja etsiä keinoja, joilla turvattomuuden tunnetta voidaan vähentää.

Hervannassa on toteutettu vuoden 2024 aikana Turvallisempi Hervanta -kysely, johon haluttiin tavoittaa vastaajiksi Etsivän työn ja A-Killan kohtaamia hervantalaisia, jotka viettävät paljon aikaansa kaduilla ja julkisissa tiloissa. Kyselyn toteuttivat Pirkanmaan hyvinvointialueen Etsivä työ ja Tampereen A-Kilta.  

– Halusimme kuulla kohtaamiemme hervantalaisten ääntä ja kokemuksia. Me kaikki haluamme elää ja asioida paikoissa, joissa tuntuu turvalliselta. Tämä koskee myös niitä ihmisiä, joiden arvaamaton käytös tuntuu muista pelottavalta, sanoo Etsivän työn ohjaaja Sari Nieminen Pirkanmaan hyvinvointialueelta

– Vastauksista kävi ilmi, että kyselyyn vastanneet hervantalaiset toivovat katukuvaan muun muassa lisää poliiseja ja valvontaa, Sari Nieminen toteaa.

Turvallisempi Hervanta -tilaisuudessa etsitään ratkaisuja

Kyselyn tuloksia käydään läpi Turvallisempi Hervanta -keskustelutilaisuudessa, joka on Hervannan kirjastossa tiistaina 29.10.2024 klo 18–20. Tilaisuus on kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin.

Tilaisuudessa käydään ryhmissä keskustelua kyselyn tuloksista ja mietitään konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, joilla Hervannasta voitaisiin tehdä turvallisempi aivan kaikille.

– Olemme kutsuneet tilaisuuteen mukaan poliittisia päättäjiä ja muita yhteiskunnallisia vaikuttajia, joilla on mahdollisuus edistää keskustelussa esiin nousseita ideoita, kertoo palvelupäällikkö Suvi Vilenius.

Kyselyn ja keskustelutilaisuuden toteuttajia ovat Hervannan kirjasto, Pirkanmaan hyvinvointialueen Etsivä työ, Tampereen A-Killan Hervannan yhdyskuntatupa sekä Tampereen kaupungin ehkäisevän päihdetyön koordinaattori, työsuojeluvaltuutettu ja aluekoordinaattori.

Lisätietoja

Johanna Heine
Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori
Puhelin:
040 195 1709
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa