Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa 22.11.2024 inspiroidutaan ruokailosta ja kestävistä ruokavalinnoista
Ruokavalintojen maailma on murroksessa, mutta teemasta löytyy myös paljon iloa ja inspiraatiota. Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa kuullaan asiantuntijoiden vinkit siihen, miten arjen ruokailua voi muuttaa kestävämmäksi aina ruokakaupassa tehtävistä valinnoista ruokahävikin vähentämiseen saakka.
Ekokumppanien markkinointipäällikkö Sanni Kouhin mukaan kestävän ruuan ympärillä käydään tällä hetkellä paljon keskustelua, jossa muutoksen tuomat positiiviset seikat jäävät usein taka-alalle.
– Keskusteluillassa inspiroidutaan kestävistä ruokavalinnoista ilon kautta. Haluamme tarjota kuulijoillemme konkreettisia vinkkejä, jotka perustuvat siihen, mitä kaikkea hyvää kestävät ruokavalinnat voivat tarjota jokaisen arkeen.
Illan ohjelmassa tavoitteena on ruokkia iloa ahdistuksen sijaan. Tilaisuuden aikana kuullaan kolme puheenvuoroa ja paneelikeskustelu, johon yleisö voi halutessaan osallistua esittämällä kysymyksiä.
Hurmaavan surmaava kulutus -tapahtuman juontaa toimittaja ja ruokavaikuttaja Janica Brander, joka on pitänyt suosittua Savusuolaa-blogiaan jo 12 vuoden ajan.
Ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta herättelee puheenvuorossaan pohtimaan, miten maku ja ruuasta nauttiminen saataisiin kestävän syömisen keskiöön. Helsingin yliopiston yliopistolehtori Markus Vinnarin puheenvuorossa kuullaan, mitä kaikkea kestävä ruoka oikeastaan on. Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Liisa Malin kertoo biojätteen synnystä ja sen lajittelun merkityksestä.
Hurmaavan surmaava kulutus -tapahtumaan on vapaa pääsy. Tampereen seudun työväenopiston opiskelijayhdistyksen pop up -kahvio on palvelee perjantaina 22.11. klo 17–20 Sampolan aulassa.