Konsernijaosto hyväksyi omalta osaltaan Tampereen Särkänniemi Oy:n toiminnan pääomittamisen 25,7 miljoonalla eurolla
Esityksen mukaan Tampereen Särkänniemi Oy:n sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon tehtävä enintään 25,7 miljoonan euron sijoitus koostuisi noin 12,1 miljoonan euron arvoisesta alueen tonttien apporttisijoituksesta ja noin 13,6 miljoonan euron rahalla tehtävästä pääomasijoituksesta. Pääomituksen enimmäismäärää ei voi ylittää, mutta apporttisijoituksen ja rahasijoituksen suhde voi tarkentua ennen sijoituksen tekemistä. Aiemmassa suunnitelmassa esillä ollut alueen kiinteistökauppa kaupungin ja yhtiön välillä ei näin toteutuisi kauppana, vaan olisi osa yhtiön pääomitusta.
Särkänniemi-konserni aikoo rahoittaa kehittämissuunnitelmansa toteutuksen kaupungin tekemällä sijoituksella ja velkarahoituksella. Yhtiön taloudellisena tavoitteena on kasvattaa konsernin liikevaihto koko hankkeen toteuduttua yli 40 miljoonaan euroon, liikevoitto yli 7 miljoonaan euroon ja mahdollistaa selvästi nykyistä korkeampi osaingonmaksukyky.
Tampereen Särkänniemi Oy ja Särkänniemen Kehitys Oy ovat pyytäneet Tampereen kaupungilta yhteensä 25,7 miljoonan euron pääomitusta. Pyyntö perustuu pormestari Kalervo Kummolan keväällä asettaman työryhmän tekemän esityksen mukaiseen toteutusmalliin. Niin sanotussa hybridimallissa maaomistus Särkänniemen alueen uuden asemakaavan osalta on jaettu.
Mallissa alueen asuintontit ja sukkatehdas erotetaan omaksi kehitys- ja investointikokonaisuudekseen, ja sille haetaan erikseen kehittäjä. Kaupungin pääomitus koostuu tonttiapportista, joka pitää sisällään Särkänniemen kehittämisen kannalta keskeiset huvipuiston, hotellin ja vesipuiston tontit, pysäköinnin, liike- ja toimistorakennusten tontit, sekä täydentävästä rahasijoituksesta. Lisäksi suunnitteilla olevalle hotellille ja vesipuistolle Särkänniemen Kehitys Oy hakee operaattorin ja erillisen investoijan.
Kaupunki on tilannut kahdelta ulkopuoliselta asiantuntijataholta erilliset arviot, markkinataloustoimijatestien päivitykset Tampereen Särkänniemi Oy:n kehityshankkeesta. Tehtyjen testien perusteella voidaan arvioida, että kaupungin pääomasijoitus on markkinaehtoinen, ja yksityinenkin sijoittaja voisi sellaisen tehdä.
Toimenpiteellä katsotaan olevan positiivinen merkitys paikalliseen elinkeinoelämään, työllisyyteen, verotuloihin ja elinvoimaan. Kyseessä on omistajan sijoitus yhtiöön, jolla yhtiön oma pääoma ja sitä kautta rahoitusasema vahvistuu.