Työväenopiston kevätlukukausi alkaa – ”Täyttä elämää eletään muualla kuin somessa”
Työväenopiston kevään 2025 tarjonnassa on tiedon, taiteiden, kädentaitojen, kielten ja terveyden edistämisen ainealueella tällä hetkellä noin 980 kurssia, jotka alkavat pitkin lukukautta. Tammikuun aikana työväenopistossa alkaa yli 270 kurssia, ja viimeiset kurssit pidetään kesäkuun alussa. Kurssitarjonta päivittyy lukukauden aikana, ja myös ilmoittautuminen on jatkuvasti avoinna.
Tampereen seudun työväenopiston kevään kurssitarjonnan suosituimpia ovat suomen kielen kurssit ja kädentaitojen erikoistekniikat jonotusmäärien perusteella. Myös tutut suosikit, kuten keramiikka, pilates ja teatteri, vetävät väkeä opiskelemaan.
Rehtori Maija-Liisa Gröhnin mukaan suosio kertoo siitä, että ihmiset haluavat tehdä tietoisia valintoja oman elämänlaatunsa parantamiseksi ja omien tavoitteidensa toteuttamiseksi.
– Kursseillemme hakeutuvat ihmiset ovat oivaltaneet, että täyttä elämää eletään jossain muualla kuin älylaitteiden jatkeena. Moni on myös havahtunut elämäntilanteiden muuttuessa uuden oppimisen tarpeisiin. Mitä kieliin tulee, kielen hallinta ja kyky käyttää sitä arjessa on keskeinen väylä löytää paikkansa yhteiskunnassa: niin työssä, asioinnissa kuin ystävyyssuhteissa.
Tammikuun alkuun mennessä opistosta harrastuksen itselleen lukuvuodeksi 2024–2025 on löytänyt jo yli 20 100 kurssilaista.
Niitä, jotka eivät ole vielä löytäneet itselleen mieluista harrastusta tai empivät opistoon tuloa, Gröhn haluaa muistuttaa siitä, että työväenopistossa voi aloittaa kynnyksettömästi ja aina omista lähtökohdista omassa tahdissa.
– Minkä tahansa uuden taidon oppiminen pitää aistit ja mielen valmiudessa myös yllättäviä elämäntilanteita ja muutoksia varten ihan toisella tavalla kuin kännykän tai somen alituinen selaileminen.
Työväenopiston maksuttomat yleisluentosarjat alkavat tammikuun puolivälin jälkeen, jolloin järjestetään ensimmäiset osat terveysluennoista sekä taiteeseen, estetiikkaan ja leikkiin keskittyvästä Tavoitteena ilo -sarjasta.
Kevään aikana myös tutustutaan Mestarit kameran takaa -sarjassa vanhoihin valokuviin, Sampolan sukututkimuspäivässä historiaan ja sukututkimukseen, Raja railoina -sarjassa idänsuhteisiin ja Ylöjärven yleisluennolla historialliseen ilonpitoon.
Maija-Liisa Gröhn toivoo tulevalta lukukaudelta nimenomaan iloa ja innostumista.
– Toivon iloisia ja innoittavia kohtaamisia kursseilla, käytävillä ja kahviossa. Täällä ei tarvitse olla yksin, ja joskus yksikin vastaan tuleva hymy voi pelastaa päivän!