Hyppää sivuvalikkoon

Viestintä ja sähköiset palvelut

Lukion tarjoamiin sähköisiin palveluihin kirjautumista varten opiskelijat saavat heti opintojensa alussa Wilman käyttäjätunnukset.

Mikäli Wilma-tunnuksesi katoaa tai lakkaa toimimasta, ota yhteyttä koulun toimistoon. Wilma-tunnuksen salasana tulee vaihtaa vähintään kuuden kuukauden välein. Hyvä tapa olisi vaihtaa salasana ennen joululomaa ja ennen kesälomaa, tällöin salasana ei pääse vanhentumaan lomien aikana. Salasanojen pitää olla vähintään 8 merkkiä pitkiä ja sisältää isoja ja pieniä kirjaimia ja numeroita. Wilman salasanan voi vaihtaa Wilman kirjautumissivulta. 

 

Ongelmatapaukset tietokoneiden kanssa

Mahdollisissa ongelmatapauksissa opiskelija voi olla yhteydessä Tredun Helpdeskiin:

Koululla ongelmatapauksissa auttaa matematiikan lehtori Terhi Palovuori:

  • puh. 040 738 8984 (tekstiviesti/Whatsapp)

Tietotekniikkatuki, Ville Palanne, päivystää myös joka tiistai 4. kerroksen portaiden yläpäässä tai työtilassa A405.

 

Sähköiset palvelut
Kuvaus Kirjautuminen
Wilma Wilma on opiskelijahallinto-ohjelman käyttöliittymä opiskelijoille ja huoltajille. Opintojaksotarjotin, opintojakson arvosanat, opettajien pikaviestit, koulun tiedotteet ja opiskelijan poissaolot näkyvät Wilmassa. Huoltaja tai täysi-ikäinen opiskelija merkitsee Wilmaan tiedon opiskelijan poissaolon syystä. Myös opiskelija ja huoltaja voi lähettää opettajille pikaviestejä Wilman kautta. Huoltajille lähetetään omat tunnuksensa. Opintojaksovalinnat tehdään Wilman kautta. Wilmasta löytyy mm. viikoittainen viikkotiedote, joten seuraa Wilmaa säännöllisesti! edutampere.inschool.fi: [email protected]
Moodle Moodle on sähköinen oppimisympäristö, jota käytetään monilla opintojaksoilla. moodle.tampere.fi: [email protected] Lisäksi kursseille/opintojaksoille kirjautumiseen tarvitaan kurssikohtainen avain, jonka opiskelijat saavat ao. opettajalta.
Office 365 Office 365:ssa opettajat ja opiskelijat voivat työskennellä yhteisillä sivustoilla. Opettajat voivat jakaa materiaalia opiskelijoille ja tallennettua materiaalia voi linkittää Moodleen ja Wilmaan. Opiskelijat voivat tallentaa töitään ja työskennellä ryhmässä yhteisellä sivustolla. Office365 tarjoaa opiskelijoille myös Outlook-sähköpostin. Osoite on [email protected]. login.microsoftonline.com: [email protected]
OneDrive OneDrive-tallennustilaan pääsee Office 365:n kautta. Henkilökohtaiset tiedostot tallennetaan omaan OneDriveen. OneDrive tarjoaa rajattomasti tallennustilaa. [email protected]
Teams Etäopetuksessa sekä lähiopetuksessa hyödynnettävä yhteistyöalusta, jonka avulla opettajat voivat järjestää etäoppitunteja ja jakaa materiaaleja. [email protected]

Lukiossamme käytössä oleviin sähköisiin palveluihin kirjautuminen onnistuu parhaiten osoitteesta:

Tredun Startti

Omat laitteet opiskelussa

Lukion oppitunneilla käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja, erikoisohjelmia, internetin aineistoa ja sosiaalisen median palveluja tiedonhankintaan ja työskentelyyn.

Lukio antaa oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille lainaksi kannettavan tietokoneen ja opiskeluun tarvittavat ohjelmistot lukio-opintojen ajaksi.

Laitteiden viihdekäyttö ja muu tuntityöskentelyyn liittymätön käyttö on kiellettyä, sillä se häiritsee opiskeluun keskittymistä.

Tulostaminen 

Opiskelijoilla on mahdollista tulostaa opiskeluihin liittyvää materiaalia koulun 2. kerroksen tulostimella:

  • Opiskelija lähettää omasta edu.tampere.fi sähköpostistaan sähköpostin, jossa on haluttu tiedosto liitteenä (word, PDF) sähköpostiosoitteeseen [email protected]
  • Hetken kuluttua opiskelijalle tulee sähköpostiin koodi, joka syötetään 2. kerroksen tulostimeen (näytössä lukee “koodi”, painetaan tätä kohtaa ja syötetään koodi). 
  • Kun koodi on syötetty, valitaan tulostettava tiedosto, tulostetaan se ja poistetaan tulostusjonosta. 
  • Lopuksi kirjaudutaan ulos. 

Tiedottaminen

Lukion ensisijainen tiedotuskanava on Wilma. Wilmassa julkaistaan viikoittain viikkotiedote, jossa on tärkeimmät ajankohtaiset tiedotteet. Wilman lisäksi Tammerkosken lukiossa käytetään tiedottamiseen myös kotisivuja ja info-TV -järjestelmää.

Adobe Creative Cloud 

Kaikki Tammerkosken lukiolaiset saavat käyttää Adobe Creative Cloud -ohjelmistoja koko opiskeluajan omilla wilma-tunnuksillaan ([email protected]). Adoben ohjelmistopaketti sisältää mm. kuvankäsittelyohjelma Photoshopin, vektorigrafiikkaohjelma Illustratorin, videoeditointiohjelma Premieren.

Lukion medialuokan T62 ja A313 -luokkien Mac-koneille ohjelmistopaketti on jo asennettu, joten kun avaat ensimmäisen kerran jonkin ohjelman (esim Photoshopin), kirjaudut ohjelman käyttäjäksi omilla tunnuksillasi.

Adoben ohjelmia voi käyttää koululta saadulla kannettavalla tietokoneella lataamalla Adobe CC ohjelmisto yritysportaalin kautta. Muille omille laitteille Adobe CC -ohjelmiston voi ladata kirjautumalla omilla wilmatunnuksilla Adobe creativecloud -sivustolle.

Lataamaan pääsee oikean yläkulman "kirjaudu" toiminnon kautta. Tämän jälkeen yläpalkissa on kohta sovellukset, josta voit ladata ohjelmia koneellesi. Huomioi, että Adoben ohjelmistot ovat suuria, joten tarkista, että koneesi kapasiteetti on riittävä.

Ohjelmistojen vaatimustasot ovat erilaisia ja esim. liikkuvan kuvan Premiere Pro editointiohjelman konevaatimuksia löydät tästä:

https://helpx.adobe.com/fi/premiere-pro/system-requirements.html

Voit tallentaa tiedostot Creative Cloud Files:iin ja jatkaa työskentelyä koulun koneella tai omalla koneellasi. 

Päivitetty 6.11.2024