Katri Lindfors, professori, molekyylibiologia, Tampereen yliopisto
Kerro hieman tutkimuksen kohteistasi ja kansainvälisestä toiminnastasi
Tutkin keliakiaa ja pohjimmainen tavoitteeni on ymmärtää, miksi sairaus kehittyy vain osalle ihmisistä ja miksi sen taudinkuva vaihtelee merkittävän paljon potilaiden välillä. Nykypäivän tutkimus edellyttää sekä kansallista että kansainvälistä poikkitieteellisyyttä ja verkottumista, jotta eri osaajien asiantuntemus ja osaaminen voidaan valjastaa tutkimuskysymysten vastaamiseen. Omaan tutkimusprojektiini liittyy muun muassa toimiminen tutkijana kansainvälisessä TEDDY tutkimusprojektissa ja jäsenenä International Society for the Study of Celiac Disease (ISSCD) –organisaatiossa.
Pitkän kokemuksesi perusteella, miksi Tampere on erityisen hyvä kongressikaupunki?
Tampere-talo tarjoaa erinomaiset ja modernit puitteet eri kokoisten konferenssien järjestämiseen ja se sijaitsee yliopiston keskusta kampuksen vieressä ja useiden hotellien läheisyydessä. Muutenkin Tampereen keskusta-alue on näppärän kompakti ja keskustassa pääsee kävellen kaikkialle. Lisäksi Tampereella on kiinnostava historia ja runsas kulttuuritarjonta sekä paljon erilaisia luonto- ja virkistäytymiskohteita, mikä antaa laajan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja kongressien sosiaalisen ohjelman järjestämiseen.
Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina yleisesti, mikä tekee siitä erityisen?
Tampereesta tekee ainutlaatuisen sen sijainti Näsijärven ja Pyhäjärven välisellä kannaksella sekä näitä kahta järveä yhdistävä, Tampereen keskustan läpi virtaava Tammerkoski. Historian saatossa Tammerkoskesta saatava vesivoima mahdollisti Tampereen kehittymisen merkittäväksi teollisuuskaupungiksi. Mielestäni Tammerkoski ympäröivine maisemineen onkin Tampereen "sielu", koska tähän maisemaan nivoutuu sekä Tampereen erityinen sijainti sekä sen juuret vanhana teollisuuskaupunkina.