Päivityksiä piha-alueen rakennelmia, jätehuoltoa, parveke- ja terassilasituksia sekä valokatteita koskeviin rakentamistapaohjeisiin

Rakennusvalvonta on päivittänyt piha-alueen rakennelmia, jätehuoltoa ja parveke- ja terassilasituksia sekä valokatteita koskevaa ohjeistustaan.

Piha-alueen rakennelmat

Piha-alueen rakennelmat -ohjeessa määritellään nyt aiempaa selkeämmin rakennelman, katoksen ja kalusteen luonne. Esim. kooltaan 10 neliömetrin suuruinen valmiskasvihuone luokitellaan nyt kalusteeksi.

Ilman toimenpidelupaa toteutettavan rakennelman kokoa on kasvatettu aikaisemmasta kahdella neliöllä. Ilman toimenpidelupaa voi nyt toteuttaa 15 neliömetrin rakennelman katoksineen. Myös ilman toimenpidelupaa toteutettavan erillisen katoksen kokoa on nostettu viidellä neliöllä. Ilman toimenpidelupaa voi nyt toteuttaa 20 neliömetrin suuruisen erillisen katoksen. Rivitalojen asuntopihoille taas sallitaan taloyhtiön luvalla leikkimökki tai kasvihuone, kun aikaisemmin sallittua on ollut vain leikkimökin rakentaminen.

Uusi ohje kieltää tynnyrisaunat ja pitkänurkkaiset hirsirakennelmat asemakaava-alueella. 

Jätehuolto

Jäteaitauksen tai -katoksen korvaaminen syväkeräysastioilla ei edellytä jatkossa lupamenettelyä. Lisäksi jätepisteiden laajentamiseen liittyvää lupamenettelyä on kevennetty jonkin verran. Uudistettuun jätehuolto-ohjeeseen on myös sisällytetty jätepisteiden aitaamiseen liittyvää ohjeistusta. Aikaisemmin jäteaitauksista on ohjattu tonttien aitaamista koskevassa ohjeessa.

Parveke- ja terassilasitukset sekä valokatteet

Parveke- ja terassilasituksia sekä valokatteita koskeviin ohjeisiin ei ole tehty varsinaisia muutoksia, mutta ohjeet on eriytetty omaksi kokonaisuudekseen. Aikaisemmin parvekkeiden ja terassien lasittamisesta sekä valokatoksista ohjeistettiin julkisivumuutosohjeessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa