Lasten ja nuorten sanataideryhmät alkavat syyskuussa – vielä ehdit ilmoittautua
Lasten ja nuorten sanataiteen perusopetuksen ryhmät aloittavat uuden lukuvuoden syyskuun alussa. Erityisesti 8–10-vuotiaiden ryhmä Sihinä ja 13–15-vuotiaiden Supina-ryhmä etsivät uusia osallistujia mielikuvitusmaailman tutkimusmatkailijoista, jotka ovat valmiita hyppäämään tarinoiden pyörteisiin ja tutustumaan kirjoihin ja kirjallisuuteen uteliaasti ja leikkisästi. Sanataide sopii kaikille kirjoista ja kirjoittamisesta kiinnostuneille!
Sanataiteen ryhmä I Sihinä on suunnattu 8–10-vuotiaille koululaisille. Sihinässä innostutaan tarinoista ja vaelletaan mielikuvitusmaailmoissa etsimässä omiin teksteihin hauskoja hahmoja, koukuttavia juonenkäänteitä ja raikuvia riimejä. Millainen on autio kummituskartano tai salapoliisin ratkaiseva johtolanka?
Sanataiteen ryhmä III Supina on 13–15-vuotiaiden sanataikureiden turvallinen ryhmä, jossa kirjoitetaan monenlaisia tekstejä yksin ja yhdessä, tutustutaan kirjallisuuden eri lajeihin ja kerronnan tapoihin ja vahvistetaan omaäänistä kirjoittamista. Sanataidekoulun opinnot kehittävät kirjoitus- ja monilukutaitoa, parantavat kulttuurintuntemusta ja täyttävät arjen kielen ja tarinoiden taikuudella.
Sanataiteen perusopetukseen kuuluvat Sihinän ja Supinan lisäksi 10–13-vuotiaiden ryhmä II Rapina ja 15–18-vuotiaiden sanataiteen ryhmä IV Kuiske.
Sanataiteen perusopetuksen ryhmiin voi ilmoittautua helposti netin ilmoittautumispalvelussa. Kurssi-ilmoittautumisen voi tehdä myös puhelimitse soittamalla numeroon 040 801 6471 (ma–pe klo 12–15).
Opiskelija saa paikan koko lukuvuodelle yhdellä ilmoittautumisella. Syyslukukauden maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään opetuksen alkamispäivää edeltävänä päivänä. Kevätlukukauden maksu maksetaan ilmoittautumispalvelussa 4.12. jälkeen viimeistään kurssin alkua edeltävänä päivänä, jos kevään ilmoittautumista ei ole perunut 30.11. mennessä.
Sanataiteen perusopetus etenee tasolta toiselle
Sanataiteen perusopetus on opetussuunnitelmaan perustuvaa taidekasvatusta. Lasten ja nuorten sanataiteen perusopetusta annetaan kolmelle ikäryhmälle sanataiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaan. Tasolta toiselle etenevä opetus kattaa monipuolisesti erilaisia sanankäytön muotoja tarinankerronnasta laajoihin tekstikokonaisuuksiin.
Sanataiteen opetuksen lähtökohtia ovat ilo, leikki ja kokemuksellisuus. Sanataidekasvatuksen tärkein tavoite on rohkaista oppilasta käyttämään mielikuvitustaan ja kokeilemaan kielellisen ilmaisun keinoja.