Näsin puistosilta on avautunut jalankululle

Ranta-Tampellan ja Särkänniemen alueen yhdistävää pohjoista Näsinsiltaa uudistetaan parhaillaan puistomaiseksi oleskelualueeksi ja kävelyreitiksi. Näsin puistosillaksi nimetty kokonaisuus on nyt avattu jalankululle, mutta istutus- ja viimeistelytyöt jatkuvat alueella vielä toukokuun lopulle.

Ohikulkuliikenteen siirryttyä Näsijärven rannasta Rantatunneliin päätettiin Tammerkosken suun ylittävistä kahdesta maantiesillasta pohjoisempi muuttaa kävelypainotteiseksi virkistysalueeksi. Autoilu ja pyöräily puolestaan jatkuvat eteläisellä sillalla, joka on nyt avattu kokonaisuudessaan liikenteelle.

Alkuperäisen aikataulun mukaan Näsin puistosillan oli tarkoitus valmistua jo viime syksynä, mutta maailmantilanteen aiheuttamien viivästyksien vuoksi alueen viimeistelytöitä ei voitu tehdä ennen talven tuloa.

Puistosilta on osa keskustan rantareitistöä

Näsijärven, Pyhäjärven ja Tammerkosken rantoja myötäilevä katkeamaton kävelyn ja pyöräilyn reitistö on yksi Tampereen keskustan merkittävimmistä kaupunkikehityskohteista. Rantareitistöä kehitetään osana Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmaa. 

Lisätietoja

Raija Tevaniemi
Puhelin:
050 523 2052
Jaa sosiaalisessa mediassa