Lähde pyöräseikkailulle Lentävänniemeen ja Niemenrantaan

Mitä korjaa Nestori? Miten vanha on Niemen omakotiyhdistys? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen Lentävänniemen ja Niemenrannan alueelle keskittyvässä omatoimisessa pyöräsuunnistuksessa. Kesän 200 ensimmäistä pyöräsuunnistajaa voivat noutaa palkinnon Lielahden kirjastosta.

Niemenrannan ja Lentävänniemen kaupunginosiin suunnitellussa pyöräsuunnistuskartassa on 15 kysymystä. Löydät vastaukset kysymyksiin kiertämällä kartalle merkittyjä paikkoja ja havainnoimalla ympäristöä.

Maksuttoman pyöräsuunnistuskartan voit noutaa itsellesi seuraavista paikoista niiden aukioloaikojen puitteissa:

  • Kansalaistalo Mansikkapaikka (Pikkusaarenkuja 2, 33410 Tampere)
  • K-market Lentävänniemi (Männistönkuja 2, 33410 Tampere)
  • Lielahden kartano Hiedanranta (Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere)
  • Lielahden kirjasto (Kauppakeskus Like, Antti Possin kuja 1, 33400 Tampere)
  • Rientolan Setlementti (Federleykatu 19, 33400 Tampere)
  • Suomensaaren sauna (Suomensaarenkatu 9, 33410 Tampere)

Vähintään seitsemän rastia suorittaneet voivat halutessaan lunastaa pyöräilyaiheisen palkinnon Lielahden kirjaston palvelutiskiltä. Palkintoja on luvassa 200 ensimmäiselle suunnistajalle. Palkinnot ovat jaossa 15.6.–15.8.2024.

Kartan on toteuttanut Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma yhdessä Tampereen seudun polkupyöräilijöiden kanssa. Lihasvoimin liikkumalla eli pyöräilemällä ja kävelemällä entistä enemmän tuet Tampereen kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Niemenranta-Lentävänniemi on yksi Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelman kohdealueista. 

Pyöräile aina pyöräilyyn tarkoitetuilla reiteillä, käytä pyöräilykypärää ja muista noudattaa liikennesääntöjä. Tampereella pyöräilijän liikkumismahdollisuudet kehittyvät jatkuvasti ja kaupunkiympäristö muuttuu. Tietoa uusista liikennesäännöistä on koottu sivulle tampere.fi/pyorailynliikennesaantoja.

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.
Teksti: Mimmi Virtanen
Kuvat: Mimmi Virtanen
Jaa sosiaalisessa mediassa