Ensimmäiset luontoretket Pyynikille ja Iidesjärvelle – uutuutena villivihannesretket

Tänäkin keväänä ja kesänä voit tutustua kaupunkiluontoon opastetuilla ja ilmaisilla  luontoretkillä. Avajaisretkellä lauantaina 6.5. pääset juuri uusitulle Pyynikin luontopolulle, ja sunnuntaina 7.5.  kutsuu keväinen Iidesjärvi. Uutuutena ovat alkukesän villiyrttiretket. Myös isommille lapsille on kolme retkeä. Muista ilmoittautua villiyrttiretkille ja lasten retkille!

Pyynikin luonnonsuojelualue täyttää 30 vuotta – retkellä luontopolku tutuksi

Pyynikin luonnonsuojelualue täyttää 30 vuotta ja alueella kulkeva luontopolku on kunnostettu sopivasti juhlavuoden kunniaksi. Kunnostuksessa reittilinjausta muutettiin hieman, ja reitin varrelle pystytetään opastauluja. Tapaaminen on lauantaina 6.5. kello 10 näkötornilla.  Luontopolulle johdattelee biologi Tuomas Lilleberg

Sunnuntaina 7.5. kello 10 Iidesjärven retkellä tutustutaan erityisesti alueen linnustoon, joka on keväällä runsaimmillaan. Retken vetää biologi Lasse Kosonen. Tapaaminen on kello 10 Iidesjärven länsipäässä Lokintaipaleen kohdalla.

Luontoretkiä tehdään kesän mittaan eri puolelle Tamperetta: Kauppi-Niihaman Soukonvuoreen, Villilänsaareen, Myllypuroon, Halimasjärvelle, Vuoreksen Koukkujärvelle, Vaakkolammille,  Hervannan Hupakankorpeen, Makkarajärvelle ja Peltolammi-Pärrinkoskelle. Näillä retkillä opastaa Lasse Kosonen.

Villivihannesretkillä tutustut luonnonantimiin

Villivihannesretkellä pääset nauttimaan luonnosta ja sen antimista. Tuomas Lillebergin opastuksella tehdään kolme retkeä arkipäivinä iltasella.  Retkellä opit tunnistamaan villivihanneksia sekä niiden turvallista keruuta ja käsittelyä.  Kullekin retkelle otetaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.  Ensimmäisellä villivihannesretki on Kaukajärvellä maanantaina 22.5. kello 18–20, toinen Tohlopissa maanantai-iltana 29.5. kello ja kolmas Vuoreksessa 2.6. perjantai-iltana.

Isommille lapsille omia retkiä Hervannassa, Tohlopissa ja Kaupissa

Lapset tutustuvat lähiluontoon omilla retkillään Tuomas Lillebergin kanssa taiteen keinoin, eri aistein ja leikkien. Ensimmäinen Taidetta lähiluonnossa -retki on tiistaina 6.6. kello 12–14 Hervannassa Suolijärven ympäristössä, ja se on suunnattu 8-12-vuotiaille.  Toisella retkellä tiistaina 20.6. tutkitaan Tohlopin suota ja harjoitellaan luonnonsuojelutaitoja. Kolmannella retkellä Suomen luonnon päivänä 26.8.  mennään Kauppiin, jossa lapset oppivat luonto- ja muinaistaitoja.

Lasten retkille ilmoittaudutaan etukäteen. Ikäsuositus lasten retkille vaihtelee 8–12 vuoteen.


 

Lisätietoja

Jenna Pihlajamäki
Ympäristösuunnittelija
Puhelin:
040 548 5060
Tuomas Lilleberg
Puhelin:
05O 4O5 5581
Lasse Kosonen
Puhelin:
040 143 5474
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa