Vuoden 2023 LUO(V)UUS-palkinto kansainvälisesti menestyneelle LXANDRALLE taustatiimeineen

Tampereen kaupunki ja Music x Media -ammattilaistapahtuma myöntävät vuosittain luovan talouden uudistajapalkinnon. Vuoden 2023 LUO(V)UUS-palkinto on myönnetty laulaja-lauluntekijä LXANDRALLE, eli Alexandra Lehdelle ja hänen taustatiimilleen.
Muusikko Lxandra seisoo lavalla vastaanotettuaan luovuuspalkinnon.
Lxandra vastaanotti Vuoden 2023 LUO(V)UUS-palkinnon Music x Media -ammattilaistapahtumassa Tampereella.

Vuonna 2022 ensimmäisen kerran jaettu LUO(V)UUS-palkinto juhlistaa tahoa, henkilöä, tekoa tai yhteisöä, joka on tehnyt aktiivisesti töitä luovan talouden uudistamisen eteen, kehittänyt luovaa taloutta sekä luovien alojen välistä vuoropuhelua. Palkinnon voittajan on valinnut luovien alojen ammattilaisista koottu raati.

LXANDRA taustatiimeineen on rakentanut määrätietoisesti ja menestyksekkäästi kansainvälisiä verkostoja jo vuosien ajan niin Euroopassa kuin USA:ssa. Hän on artisti ja taitava sync-puolen kirjoittaja: hänen kappaleitaan on kuultu amerikkalaisissa ja eurooppalaisissa elokuvissa, TV-sarjoissa ja kansainvälisissä mainoksissa. Grey’s Anatomy, Marvel’s Runaways ja Jonas Brothersin Chasing Happiness -dokumentti ovat esimerkkejä TV-sarjoista, joissa on kuultavissa LXANDRAn taidonnäytteitä.

- LXANDRAn ja hänen taustatiiminsä kyky rakentaa vahvoja kansainvälisiä verkostoja ansaitsee tunnustusta. Hänen kappaleensa ovat löytäneet tien merkittäviin elokuviin ja TV-sarjoihin lisäten alan näkyvyyttä ja työllisyyttä. LXANDRAn työpanos on lisäksi oiva esimerkki siitä, miten rohkea tekeminen tuottaa tulosta ja avaa tietä kansainväliseen menestykseen, sanoo asiakkuuspäällikkö Maiju Viiki Tampereen kaupungilta elinvoiman ja kilpailukyvyn palveluista.

Ahkera ja määrätietoinen työskentely on avannut useita ovia yhteistyöhön maailman nimekkäimpien kirjoittajien ja merkittävimpien kustannusyhtiöiden kanssa. Lisäksi LXANDRA työllistää useita muita suomalaisia luovien alojen tekijöitä osallistaen heitä korkealuokkaisiin kansainvälisiin tuotantoihin.
LUO(V)UUS-palkinto jaettiin LXANDRAlle ja hänen taustatiimilleen ammattilaistapahtuma Music x Median yhteydessä järjestettävässä Industry Awards -palkintogaalassa perjantaina 6.10.2023 Tampere-talossa.

Lisätietoja

Maiju Viiki
Asiakkuuspäällikkö
Puhelin:
040 646 2841
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Paul Ingram
Jaa sosiaalisessa mediassa