Äänestä pyöräilyn ja kävelyn pienistä parannuksista 

Mitä pyöräilyn ja kävelyn pieniä parannuksia toivoisit toteutettavan 40 000 eurolla? Keväällä asukkaat saivat esittää ideoita pieniksi parannuksiksi. Nyt on aika äänestää, mitä niistä toteutetaan. Äänestys on käynnissä 13.11. asti. 

Voit valita neljä parannusehdotusta

Äänestettävänä on reilu 20 parannusta esimerkiksi reunakivien madalluksia, uusia pyörätelineitä sekä kävelyn ja pyöräilyn reittien selkeyttämiseen liittyviä ehdotuksia. Mukana on myös uusia mielenkiintoisia kehittämisideoita, kuten nojailukaiteita pyöräilijöille ja talvella lumiselle reitille heijastettava tiemerkintävalo.  

Yhden äänestettävän parannuksen toteuttamisen hintalappu on enintään 10 000 euroa. Rahaa toteuttamiseen on käytössä 40 000 euroa, joten jokainen äänestäjä saa valita enintään neljä parannusta, joita kannattaa. Neljä eniten ääniä saanutta parannusta toteutetaan vuoden 2024 aikana. 

Äänestäminen onnistuu verkossa. Tarvittaessa sähköiseen äänestämiseen saa apua Tampereen palvelupisteeltä paikan päältä (Frenckellinaukio 2 B) arkisin klo 9-16 välillä. Äänestys on käynnissä 24.10. - 13.11.2023. 

Parannusideat saatiin kaupunkilaisilta 

Ideat pienistä parannuksista saatiin keväällä asukkailta. Toukokuussa asukkaat merkitsivät ideointikyselyssä kartalle korjaus- ja kehitystarpeita. Kesän ja syksyn aikana kaupungin liikennesuunnittelun asiantuntijat ovat käyneet kaikki merkityt 678 ideaa läpi. 

–Saimme valtavan määrän hyviä ja tärkeitä ideoita, kiitos jokaisesta! Osa ideoista on nyt äänestettävänä ja osa etenee toteutukseen muita reittejä pitkin. Liian kalliita tai yksityiselle maalle sijoittuvia ehdotuksia ei pystytä toteuttamaan ollenkaan, kertoo liikenneinsinööri Timo Seimelä.  

Äänestykseen valittiin parannuksia, jotka olivat ideointikyselyn reunaehtojen mukaisia eli pieniä ja kohtuuhintaisia sekä sijoittuvat kaupungin kaduille, puistoihin, toreille tai aukioille.  

Lisäksi kaupungin liikennesuunnittelun asiantuntijat painottivat parannuksia, jotka ovat tärkeillä kävely- ja pyöräilyreiteillä ja joita on toivonut useampi asukas. Mukaan otettiin myös mielenkiintoisia uusia avauksia. Tasapuolisuuden nimissä ideoita valittiin äänestykseen eri puolilta kaupunkia. Joitakin alkuperäisiä asukkaiden ideoita niputettiin äänestystä varten yhteen isommiksi kokonaisuuksiksi.   

Osa ideoista toteutetaan muita reittejä 

Pyöräilyn ja kävelyn pieniin parannuksiin on tässä osallistuvan budjetoinnin hankkeessa varattu 40 000 euroa, joka ei riitä kuin yksittäisten hyvien ideoiden toteuttamiseen. Osa asukkaiden ehdotuksista on jo valmistelussa tai etenee toteutettavaksi osana kaupungin normaalia kehittämis- ja kunnossapitotyötä. 

–Esimerkiksi puuttuvat tai virheelliset liikennemerkit tai tiemerkinnät laitetaan kuntoon joka tapauksessa. Ei olisi reilua laittaa asukkaita äänestämään näistä, selittää Seimelä. 

Alun perin ideointikyselyssä ulkopuolelle oli jo rajattu esimerkiksi liikennevaloihin ja kunnossapitoon liittyvät parannukset. Näihin liittyvät ehdotukset, kuten päällystevaurioihin tai irtohiekkaan liittyvät ideat, on välitetty kaupungin sisällä tiedoksi niistä vastaaville henkilöille.  

–Näissä melkein seitsemässä sadassa ideassa riittää tekemistä myös tuleville vuosille. Kun rahaa löytyy, voidaan korjauksia ja kehittämisehdotuksia vähitellen toteuttaa. Äänestyksen voittavat parannukset toteutetaan joka tapauksessa vuonna 2024, lupaa Seimelä.  

 

Lisätietoja

Timo Seimelä
Liikenneinsinööri
Puhelin:
040 758 2104
Teksti: Laura Lettenmeier
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa