Kaupungin hallintosääntöön joitakin muutoksia, kaupunginhallitus käsitteli asiaa helmikuun ensimmäisessä kokouksessaan

Kaupungin hallintosääntöön esitetään joitakin tarkennuksia, asiaa käsiteltiin kaupunginhallituksen kokouksessa 5.2.2024. Esityksessä hallintosäännöstä poistettaisiin vuoden 2024 alussa yhtiöitynyt Tampereen Vesi ja kaupunginhallituksen ohjaukseen tulisivat yli 10 miljoonan euron rakennusinvestoinnit. Lisäksi elinvoiman- ja kilpailukyvyn palvelualueen nimi muutettaisiin elinvoiman palvelualueeksi.

Kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö Tampereen Vesi yhtiöitettiin vuoden 2024 alussa, joten yhtiötä edeltänyttä liikelaitosta koskevat maininnat poistetaan hallintosäännöstä. Hallintosääntöä esitetään muutettavaksi myös siten, että kaupunginhallituksen päätösvaltaan siirrettäisiin kymmenen miljoonan euron ylittävät tilahankkeet, asunto- ja kiinteistölautakunta käsittelisi edelleen tuon summan alle jäävät tilainvestoinnit.

Lisäksi Tampereen kaupungin organisaatiorakenteeseen valmistellaan tehtäväksi joitakin muutoksia ja hallintosääntöön esitetään osittain myös tämän vuoksi tarkennuksia. Nykyisen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen nimi esitetään muutettavaksi elinvoiman palvelualueeksi ja kaupungin konsernihallintoon suunnitellaan perustettavan uusi konserniryhmä, kilpailukyky ja innovaatiot.
 

Konsernihallinnon uuteen kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmään keskitettäisiin kaupunkitasoiset, kilpailukyvyn kehittämisen kannalta merkittävät ja kaupunginhallituksen ohjausrooliin sisältyvät tehtävät. Muutoksen tavoitteena on tukea aiempaa vahvemmin kaupungin ylimmän johdon ja kaupunginhallituksen työtä. 

Kaupungin organisaatiorakenteen muutoksella valmistaudutaan myös työ- ja yrityspalveluiden eli TE-palveluiden järjestämisvastuun siirtymiseen kunnille vuoden 2025 alussa. Tampereella palvelut tulevat sijoittumaan juuri elinvoiman palvelualueelle. 
-Muutoksen taustalla ovat kaupungin tehtävien muutokset kuten työllisyyspalveluiden siirtyminen kuntien tehtäväksi. Lisäksi päätöksellä tavoitellaan meille tärkeän kilpailukyvyn vahvistamista. Kiristyvät kuntatalouden näkymät tarkoittavat, että organisaatiorakenteiden pohdinta jatkuu, sanoo konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.


Hallintosäännön muutokset tulevat voimaan 1.3.2024, mikäli valtuusto ne hyväksyy.
 

Lisätietoja

Juha Yli-Rajala
Konsernijohtaja
Puhelin:
040 743 6356
Jaa sosiaalisessa mediassa