Museokorttelissa on viisi alkuperäisillä paikoillaan olevaa asuinrakennusta sekä neljä piharakennusta. Alueelta löytyvät myös yleinen sauna, leipomo, suutarinverstas, osuuskauppa sekä paperi- ja lyhyttavarakauppa.
Museossa järjestetään yleisöopastuksia kaikkina aukiolopäivinä tiistaista sunnuntaihin. Opastukset vaihtelevat lyhyistä johdannoista noin tunnin mittaisiin korttelikierroksiin ja teemaopastuksiin. Tarjolla on myös päivittäin toiminnallisia lastenkierroksia. Yleisöopastukset sisältyvät museon pääsymaksuun. Kaikkia kierroksia järjestetään ryhmille tilauksesta.
Museokahvila Amurin Helmessä on mukava istahtaa museokäynnin lomassa. Siellä voi nauttia kahvia tai vanhanajan limonadia sekä perinteisiä oman leipomon tuotteita. Kahvila myy tuotteitaan myös mukaan.
Museokaupasta löydät mukaasi nostalgiset tuliaiset ja pienet lahjat! Tampereen suosituimpiin kahviloihin kuuluva Amurin Helmi palvelee asiakkaita kesällä ma–pe klo 7–18, la–su klo 8–18
Museo on avoinna 14.5–8.9. tiistaista sunnuntaihin klo 10–18.
Tapahtumia pitkin kesää
Amurin museokorttelissa on tapahtumia koko kesän. Ohjelmassa on mm. perinnerakentamista (25.5.) ja kasvienvaihtoa (8.6.). Lasten museosunnuntai (21.7.) ja Seniorikeskiviikot (5.6., 10.7., 14.8. sekä 4.9.) kuuluvat vakio-ohjelmistoomme. Juhannusviikolla 19.6. museossa voi osallistua vihtatalkoisiin. Elokuussa tuuletetaan kansallispukuja (3.8.) ja loppukuusta (25.8.) esiintyvät museon uudet yhteistyökumppanit, kun Suomen posetiivarit täyttävät korttelin lempeillä, vanhaa aikaa henkivillä sävelillään. Sunnuntai-iltapäivisin (9.6.–25.8., ei juhannussunnuntaina) korttelin esiintymislavalla kajahtavat Puistokonserttien sävelet.
Museokortteliin tekee toivotun paluun myös kesäteatteri, kun tamperelainen Tukkateatteri esittää Maria Jotunin Savu-uhri-klassikkokomediaa korttelin pihapiirissä (16.7.–8.8.).
Tutustu ohjelmaamme ja tule mukaan Amurin mutkattomaan tunnelmaan!