Idän raitiotiesillan ja Teiskontien jalkakäytävän ja pyörätien sisältävä puistosuunnitelma nähtävillä

Teiskontien varren jalkakäytävän ja pyörätien välillä Alasjärvenranta–Heikkilänkatu sekä idän raitiotien siltaosuuden sisältävä puistosuunnitelmaehdotus on nähtävillä 30.5.–1.7.2024. Kaupin kampuksen raitiotiepysäkin ja Linnainmaan sekä Sorin aukion pysäkin ja Pirkkalan Suupan välille suunnitellaan uutta raitiotietä katujärjestelyineen.
Raitiotiesilta ja ratikka ylittävät kadun metsäisessä ympäristössä.
Alustava havainnekuva Teiskontien ylittävästä Rahjukosken sillasta ympäristöineen. Kuva: Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi

Takahuhdin ja Linnainmaan kaupunginosiin sijoittuvan puistosuunnitelman alueelle on tulossa osa idän raitiotieosuuteen kuuluvaa Rahjukosken siltaa.

Raitiotie ylittää Teiskontien noin 380 metriä pitkällä uudella Rahjukosken sillalla, jonka jälkeen ratalinjaus jatkuu Teiskontien eteläpuolella nykyisen kevyen liikenteen väylän kohdalla Luhtaankadulle asti. Raitiotien eteläpuolelle tulee uusi jalankulku- ja pyöräväylä, joka on osa pyöräliikenteen seudullista pääreittiä.

Teiskontiellä sijaitseva nykyinen bussipysäkki Heikkilänkadun liittymän länsipuolella säilytetään ja sille ohjataan uusi kulkuyhteys Heikkilänkadun suunnasta. Heikkilänkadun ja Luhtaankadun liittymä on suunniteltu toteutettavan liikennevalo-ohjattuna.

Suunnitelman luonnos oli nähtävillä ja kommentoitavina Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssin verkkosivuilla 6.–20.3.2024 sekä yleisötilaisuudessa 11.3.2024. Saadusta palautteesta on laadittu yhteenvetoraportti, johon voi tutustua osoitteessa pirkkalalinnainmaa.fi/katusuunnitelmat. Allianssin sivuilla on myös tietoa rakentamisen aikaisista liikennejärjestelyistä.

Mikäli raitiotien toteuttamisesta päätetään lokakuussa 2024, katujen rakennustyöt toteutetaan vuosina 2025–2028. Rakentamisen aikataulut tarkentuvat loppuvuonna 2024.

Samaan aikaan on nähtävillä Teiskontietä ympäröiviä alueita Alasjärven eteläpuolella sekä Heikkilänkadun itäosan ympäristöä koskeva asemakaavaehdotus. Kaava luo edellytykset Linnainmaan raitiotielinjan ja Teiskontien ja valtatien 9 ylittävien siltojen rakentamiselle.

Suunnitelmaehdotus sekä kaavaehdotukset ovat nähtävänä 30.5–1.7.2024 kaupungin verkkosivuilla ja Tampereen palvelupisteessä osoitteessa Frenckellinaukio 2 B. Suunnitelmista voi jättää muistutuksia kaupungin kirjaamon kautta nähtävillä olon aikana.

Lisätietoja

Jouni Sivenius
Tampereeen kaupunki / Suunnitelman tilaaja Suunnittelupäällikkö
Puhelin:
041 730 4296
Markus Kytölä
Suunnittelija / Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi Projektipäällikkö
Puhelin:
0407021535
Teksti: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa