Mikä kasviproteiini? Ohjelmaa kasvisruokaan ja kasvipohjaisiin tuotteisiin liittyen Tesomalla 4. kesäkuuta

Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma ja Demos Helsinki järjestävät yhteistyössä kasviproteiinipäivän Tesoman hyvinvointikeskuksella ja Liikekeskus Westerissä tiistaina 4. kesäkuuta. Luvassa muun muassa kasviproteiinituotteiden maistatusta, ravitsemusneuvontaa ja mahdollisuus jakaa omia ajatuksia kasviproteiineista ja niiden käytön edistämisen hyväksyttävyydestä.

Ruokavalinnoillamme on merkitystä terveytemme, mutta myös ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden kannalta. Tulevaisuuden ruokavaliossa erilaiset kasvikunnan tuotteet ovat yhä isommassa roolissa.

Kasviproteiinit, kasvisruoka ja näihin liittyvä kysymykset ovat esillä Tesoman hyvinvointikeskuksessa ja Westerin liikekeskuksessa tiistaina 4. kesäkuuta.

Kasviproteiinilla tarkoitetaan erilaisia proteiinipitoisia kasvikunnan tuotteita sekä erilaisia kasvipohjaisia valmisteita, joita käytetään korvaamaan lihaa, kalaa ja muita eläinkunnan tuotteita ruoanlaitossa.

Aamupäivällä klo 10–12 tamperelaisia kutsutaan työpajaan kertomaan ajatuksiaan liittyen kasviproteiinien käytön edistämiseen hyväksyttävyyden näkökulmasta. Osallistujat saavat maksuttoman lounaan. Mukaan voi ilmoittautua 31.5. asti sähköisellä lomakkeella (linkki alla) tai Tesoman yhteisökahvila OmaNaapurin tiskillä Tesoman hyvinvointikeskuksella. Työpajan järjestää Demos Helsingin Like a Pro -hanke.

Hyvinvointikeskuksen 1. kerroksessa tavattavissa klo 12–15 Nääsville ry:n ravitsemusterapeutti ja fysioterapeutti. He esittelevät kasvisruokaan ja kasviproteiineihin liittyviä elintarvikkeita sekä vastaavat kysymyksiin ravitsemuksen, sydänterveyden ja liikunnan näkökulmista.

Iltapäivällä klo 13–16 suomalainen kasvisruoka-alan yritys Vöner maistattaa nakkeja ja makkaroita Westerin kauppakäytävällä. Samalla on mahdollisuus jutella kasviproteiinien käytöstä Like a Pro -hankkeen tekijöiden kanssa ja saada onnenpyörää pyöräyttämällä uusia kasvisruokareseptejä omaan arkeen.

Tesoman kirjastolla on koko viikon kirjanäyttely Ilmastotekoja keittiössä -teemalla. Voit tutustua sekä reseptikirjoihin että muihin kasvisruokavalioon keskittyviin kirjallisuussuosituksiin.

Tiistai-iltana MLL Tampereen Yhteinen turvaverkko-hankkeen Perhekahvilassa ollaan myös kestävän ruoan aiheiden äärellä. Luvassa on muun muassa herneenversojen istutusta – tule siis istuttamaan omat kasviproteiinit.

Tesoma ja sen lähialueet ovat yksi Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelman kohdealueista.

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.

Lisätietoja

Mimmi Virtanen
Suunnittelija
Puhelin:
040 154 9883
Teksti: Mimmi Virtanen
Kuvat: Mimmi Virtanen
Jaa sosiaalisessa mediassa