Kalevan puistotien kadunrakennusurakka alkaa

Kesäkuussa aloitetaan Kalevan puistotien kadunrakennusurakka välillä Itsenäisyydenkatu – Ilmarinkatu. Työt etenevät vaiheittain kohti Kyllikinraittia ja päättyvät syksyllä 2024. Työmaa aiheuttaa liikennejärjestelyjä.
Kartta, jossa rajattu alue merkitty sinisellä.
Alkava kadunrakennusurakka on merkitty karttaan vihreällä, jo valmistuneet osuudet sinisellä.

Urakassa rakennetaan eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie Kalevan puistotien länsipuolelle välille Ilmarinkatu – Kyllikinraitti. Lisäksi uusitaan päällyste Kalevan puistotien ajoradalta, sekä itäpuolen yhdistetyltä jalkakäytävältä ja pyörätieltä. Urakassa parannetaan myös suojatiejärjestelyjä, sekä uusitaan liikennevalo- ja valaistusrakenteita. Katusuunnitelman mukaiset puut kaadetaan urakan töiden yhteydessä.

Rakennustöiden vuoksi alueella on tilapäisiä liikennejärjestelyitä ajoneuvoliikenteelle, sekä kävely- ja pyöräilyreiteille. Kalevan puistotien ajorataa voidaan kaventaa tilapäisesti töiden vuoksi. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan työalueen ohitse. Töiden aikana Ilmarinkadun liikennevaloliittymä on väliaikaisesti pois käytöstä. 

Urakoitsija tiedottaa kiinteistöjä töiden etenemisestä.

Kalevan tornien kohdalla Kalevan puistotien itäpuolen yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie toteutetaan vasta kesällä 2025 julkisivuremonttien yhteensovituksen vuoksi.

Alkava urakka on osa Tammelan stadioniin liittyvien katujen rakentamista. Vuosina 2023–2024 on toteutettu Tammelan stadionin ympäriltä osuudet Tammelankadusta, Salhojankadusta, Ilmarinkadusta ja Kalevan puistotien länsipuolelta, sekä Paltsunaukio. 

 Pääpiirteinen työalue on esitetty kartassa.

Lisätietoja

Janne Hautamäki
Työnjohtaja
Puhelin:
040 197 5748
Petri Leppänen
Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
050 305 1402
Jaa sosiaalisessa mediassa