Messukyläntiellä uusitaan Vuohenojan risteyssillan vesieristykset

Tampereen kaupunki uusii Vuohenojan risteyssillan pintarakenteet ja vedeneristykset kesän ja alkusyksyn 2024 aikana. Työt aloitetaan 17.6.2024 alkavalla viikolla, ja ne jatkuvat lokakuuhun 2024.
Vuohenojan risteyssilta kartalla.
Vuohenojan risteyssilta Messukyläntiellä ylittää Hervannan valtaväylän ja Hervannan ratikkalinjan.

Väylä kapenee sillalla neljästä kahteen kaistaan

Silta korjataan kahdessa vaiheessa puolikas siltaa kerrallaan. Töiden ajaksi siltaa kavennetaan siten, että käytettävissä olevien kaistojen lukumäärä vähenee neljästä kahteen. Sillan yli on jatkuvasti auki kaista molempiin suuntiin, ja mahdolliset liikennekatkot ovat lyhyitä ja tilapäisiä.

Remontissa sillan pintakerrokset jyrsitään pois kannen betonipintaa myöten, sillan vedeneristys ja suojabetonointi uusitaan kokonaan ja kansi saa uuden päällysteen. 

Sillan loppuun kulunut vesieristys syy kuoppiin kadulla

Vuohenojan risteyssillan kohdalla Messukyläntien päällysteisiin on vuosien ajan säännöllisesti ilmestynyt paikattavia kuoppia, jotka haittaavat liikennettä ja aiheuttavat kunnossapidolle jatkuvaa paikkaustarvetta.

Tutkimuksissa syyksi on selvinnyt sillan loppuun kulunut vedeneristys ja eristystä suojaavan suojabetonikerroksen mureneminen. Sillan alla kulkee Hervannan valtaväylä ja ratikkalinja Hervantaan, joten sillan kannen vesitiiviys on tärkeää paitsi yläpuolisen liikenteen, myös alapuolella kulkevan ratikkalinjan ja korkeajännitejohtojen takia.
 

Lisätietoja

Jukka Rantala
Tampereen kaupungilla urakasta vastaa: Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
040 685 4427

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Jouko Ahonen
Urakoitsijana toimii Destia Oy:
Puhelin:
044 298 0882

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Teksti: Jukka Rantala
Jaa sosiaalisessa mediassa