Tekstiilitaiteen yhdistyksen juhlavuosinäyttely avautuu Haiharan taidekeskuksen Tallissa

Haiharan taidekeskuksen Tallissa nähdään yhteensä 24:n Uute ry:n jäsentaiteilijan teoksia.

Säieteoria-näyttely juhlistaa Uuden tekstiilitaiteen yhdistyksen UUTE Ry:n 10 vuotista matkaa. Näyttelyn on kuratoinut Ria Andrews.

Tekstiilit kietoutuvat tarinoiksi. Ne uppoavat identiteettiin ja kutoutuvat politiikkaan. Ne ommellaan huolellisesti ja voimakkaasti osaksi ajan kudosta - tekstiilit ovat erottamaton osa historiaamme. Materiaalin merkitys ja tarkoitus on paljon suurempi kuin materiaali itse. Merkitys on vastarinnan, identiteetin, perinteiden, kaupan, yhteiskuntarakenteen ja ekologian kieli. Tekstiilien läheisyys ja pehmeys ovat luoneet loputtomasti mahdollisuuksia sille, miten taiteilijat voivat kommunikoida materiaalia käyttämällä.

Näyttelyssä taiteilijat tuovat esille teoksiaan sekä perinteisissä, että nykyaikaisissa yhteyksissä. Teosten teemat käsittelevät värejä, muotoilua ja muotoa, historiaa, kuolevaisuutta, ekologiaa, sosiaalista vastuuta, muistia ja käsityötä. Tieteen maailmassa, säieteorian mukaan todellisuus rakentuu säikeiden muodostamasta rakenteesta. Tekstiilitaiteen todellisuus tutkii omia rajattomia rakenteitaan ja tarinoita, joita säikeet yhdistävät.

Haiharan taidekeskus, Talli (Haiharankatu 30)
6.7.2024 - 28.7.2024
Avoinna ti-su klo 12–18

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja

Anna Värri
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 673 6107
Teksti: Ria Andrews, Anna Värri
Kuvat: Uute ry
Jaa sosiaalisessa mediassa