Jeehye Songin näyttely Self Talking Galleria Muuntotilassa

Jeehye Songin öljy- ja akryylimaalaukset sekä piirrokset käsittelevät monitulkintaisuuden, levottomuuden ja itsetutkiskelun teemoja. Teokset käsittelevät inhimillisten tunteiden monimutkaisuutta ja keskittyvät yksinäisyyden ja eristyneisyyden tunteisiin. Song yhdistelee arkisia esineitä arvoituksellisiin elementteihin ja luo teoksissaan ymmärrettävän, mutta hämmentävän vuoropuhelun. Näyttely on esillä 27.7.-18.8.

Jeehye Songin maalaukset sijoittuvat unenomaisiin, kodikkaisiin ja yksityisiin tiloihin, ja niissä kuvataan usein hahmoja epäselvässä, surrealistisessa fyysisyydessä. Tutun ja salaperäisen sekoitus haastaa katsojan näkemään pintaa syvemmälle ja paljastamaan ensivaikutelman takana piilevän ironian ja melankolian. Huumori toimii siltana, joka tekee taiteesta helpommin lähestyttävää ja mukaansatempaavaa.

Songin kuva kuvassa -menetelmää käyttävä tekniikka luo maalauksiin kerroksellisia maailmoja, jotka kutsuvat katsojia uppoutumaan syvemmälle ja löytämään jokaisen näkymän piilotetut puolet. Lähestymistapa vahvistaa teosten dramaturgiaa ja herättää myös kysymyksiä normaaliuden ja todellisuuden hahmottamisesta.

Maalaukset tarjoavat yleisölle mahdollisuuden luoda henkilökohtaisen yhteyden taiteeseen ja kannustaa käymään vuoropuhelua havaitsemistaan normeista ja todellisuudesta. Songin kokoelma inspiroituu arkipäiväisestä ja muuttaa tavallisen joksikin poikkeukselliseksi, tekee näkymättömän näkyväksi ja haastaa katsojat löytämään inspiraatiota kaikkialta.

Self Talking -näyttelyn kautta Jeehye Song kutsuu meidät tutkimaan tunteidemme ja käsitystemme monimutkaisuutta ja osallistumaan syvälliseen ja leikkisään itsetutkiskeluun.

Jeehye Song (1991) on syntynyt Soulissa Koreassa, ja hän asuu Düsseldorfissa Saksassa. Hän on valmistunut Düsseldorfin Kunstakademiasta, jossa hän opiskeli professori Andreas Schulzen johdolla. Songin taide, joka tunnetaan arkipäiväisten esineiden ja arvoituksellisten elementtien yhdistämisestä, tutkii monitulkintaisuuden, levottomuuden ja itsereflektion teemoja.

Song on saanut useita arvostettuja palkintoja, muun muassa Friedrich-Vordemberge-stipendiaattiresidenssin ja saksalais-suomalaisen taiteilijavaihtoresidenssin, molemmat vuonna 2024. Hänen töitään on ollut esillä kansainvälisesti, ja hänen merkittäviä yksityisnäyttelyjään ovat olleet muun muassa "Head in the sand" Tanskan Aalborgissa ja "I'm Burning" Saksan Kölnissä.
 

Teksti: Jeehye Song ja Marko Järvinen
Kuvat: Jeehye Song
Jaa sosiaalisessa mediassa