Vapriikilla ennätyskesä

Vapriikki takoi tänä kesänä huikean kävijäennätyksen. Kesä-heinäkuussa museokeskuksessa vieraili yhteensä 58 600 kävijää, mikä on yli 4000 asiakasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kävijöitä keräsi ennen kaikkea Manserock-näyttely, mutta myös Kivimuseon juhlanäyttely Kiven voima.
Hämärässä museotilassa ihmisiä katselemassa kiviä.
Kiven voima -näyttely kiinnosti kesällä.

- Alkuvuosi on ollut Vapriikille menestyksekäs, toteaa erityisasiantuntija Marjo-Riitta Saloniemi.

-Jännittävää nähdä, miten yleisö ottaa vastaan lokakuussa avautuvan kansainvälisen Songlines – Australian seitsemän sisarta -näyttelyn, joka myös tuo käyttöön uuden näyttelytilan Vapriikissa.

Manserock-näyttely avatui helmikuussa, ja siitä tuli heti niin tamperelaisten kuin muunkin Suomen suosikkinäyttely. Näyttelyssä kerrotaan Manserockin syntytarina, ja esillä on laaja kattaus rockmuistoja: muun muassa soittimia, esiintymisasuja, fanitavaraa, tuttuja ja tuntemattomia valokuvia keikoilta ja keikkabusseista sekä videotaltiointeja.

Kiven voima on avoinna vain kesän 2024, näyttely päättyy tulevana sunnuntaina 4.8. Kiven voima esittelee näyttävästi kivien ja mineraalien ihmeellistä maailmaa ja satoja kivimaailman aarteita kaikkialta ympäri planeettaamme, ja vähän avaruudestakin. 

Teksti: Tähtitalvikki Poikajärvi
Kuvat: Saarni Säilynoja
Jaa sosiaalisessa mediassa