Haku kirjoittajakoulu Viita-akatemiaan on käynnissä 22.8.2024 saakka

Tampereen seudun työväenopiston kolmivuotisen kirjoittajakoulun hakuaika on 1.8.–22.8.2024. Koulutukseen valitaan vuosittain 15 opiskelijaa motivaatiokirjeen ja tekstinäytteiden perusteella.
Kynä paperin ja muistivihkon päällä.
Kolmivuotiseen kirjoittajakoulu Viita-akatemiaan hakee vuosittain noin 60 aikuista. Hakijamäärät ovat nousseet viime vuosina.

Viita-akatemian opetus sisältää muun muassa tekstipajatyöskentelyä ja ryhmässä tehtäviä kirjoitusharjoituksia. Ensimmäisen ja toisen vuosikurssin kokoontumiset järjestetään viikonloppuisin ja kolmannen vuosikurssin arki-iltaisin. Vuosikursseilla tapaamisia on lukukauden aikana 4–7.

Haku Viita-akatemiaan tapahtuu ilmoittautumalla kirjoittajakoulun ensimmäiselle vuosikurssille työväenopiston kurssi-ilmoittautumissivustolla, jolloin opiskelija saa ilmoittautuessaan varapaikan ennen valintaa. Kun ilmoittautuminen on tehty, lähetetään työväenopistolle vapaamuotoinen hakemus.

Hakemuksen täytyy sisältää henkilötiedot, korkeintaan liuskan mittainen kirje, jossa opiskelija kertoo kirjoittamisestaan ja motivaatiostaan pitkäkestoiseen tekstipajatyöskentelyyn, sekä enintään kolmen liuskan mittainen tekstinäyte lyriikkaa, proosaa tai draamaa. Ilmoittautuminen vuosikurssin jonoon ja hakemusten lähettäminen täytyy tehdä viimeistään torstaina 22.8.2024.

Työväenopisto järjestää uusien opiskelijoiden valintakokouksen syyskuun puolivälissä, ja kaikille hakijoille ilmoitetaan haun tuloksesta henkilökohtaisesti. Lisäksi tieto julkaistaan Viita-akatemian sivulla.

Vuonna 1989 perustettu Viita-akatemia on luovan kirjoittamisen maksullinen koulutusohjelma, joka on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille. Vuosien saatossa Viita-akatemiasta on valmistunut lukuisia esikoiskirjailijoita ja palkittuja kirjoittajia.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Anna-Katariina Maksimoff
Jaa sosiaalisessa mediassa