Työväenopistoon uusia lorupiirejä vauvoille ja taaperoille

Työväenopiston syksyn 2024 uutuutena Ylöjärvellä aloittavat lorupiirit vauvoille ja taaperoille sekä lasten sanataidekerho 5.9.2024. Tampereella lorupiirejä ja sanataidekerhoja voi jatkaa 2.9.2024 alkaen Pääkirjasto Metsossa. Sanataiteen harrastaminen pienen lapsen kanssa tarjoaa matalan kynnyksen vertaisryhmän eikä vaadi ennakkotaitoja. Tärkeintä on yhdessäolo ja sanojen ilo.
Lorupiiritarvikkeita, kuten pehmoleluja ja kankaita, viltillä.
Lorupiirissä pääsee hypistelemään myös värikkäitä tarvikkeita, joita käytetään osana loruja.

Lorupiirejä ohjaava sanataidekasvattaja Mia Lempinen muistuttaa, että hyvin pienetkin vauvat oppivat lorut hämmentävän nopeasti. Tavallisimmin noin neljän tapaamiskerran jälkeen vauva hahmottaa lorut jo hyvin.

– Lorupiirit tarjoavat kielikylvyn lisäksi sanojen iloa, jota ei muualta saa. Loruttelua kannattaa jatkaa myös kotona.

Lorupiirikokoontumiset alkavat aina tutuilla loruilla, minkä jälkeen lämmitellään kädet ja jalat ja otetaan koko keho loruun mukaan. 45 minuutin tuokiot sisältävät myös musiikkia ja toiminnallisia loruja, joissa liikutaan.

– Tärkeää on kontakti ja katse ja jokaisen hyväksyminen osaksi ryhmää, Lempinen sanoo.

Laajemmin tarkasteltuna lorupiireissä onkin kyse ryhmäytymisestä ja osallisuudesta. Lempisen mukaan sanataiteen harrastaminen kannattaa, sillä se kiinnittää kaikenikäiset ihmiset maailmaan ja muihin ihmisiin sekä tuo osaksi yhteisöä.

– Yleensä jokainen löytää oman näkökulmansa sanoihin. Sanathan ovat meille kaikille jo. Taiteeksi se muuttuu sitten, kun sanat tulevat syvemmin omaksi.

Ilmoittautuminen Tampereen seudun työväenopiston kursseille on alkanut netissä. Työväenopiston kursseilla harrastaminen on mahdollista kuntarajoista riippumatta.

Lorupiiri vauvoille (4–12 kk), Lorupiiri taaperoille (1–2 kk) ja Sanataidekerho Täpinä (3–4-vuotiaille) järjestetään torstai-iltapäivisin Ylöjärven Vanhalla seurakuntatalolla 5.9.–28.11.2024. Tampereella vastaavat vauvojen ja taaperoiden lorupiirit sekä lasten sanataidekerhot alkavat jälleen syyskuun puoliväliin mennessä Pääkirjasto Metsossa. Kokoontumiset ajoittuvat maanantai-iltapäivään. Ilmoittautuminen tehdään sekä aikuisen että lapsen nimellä.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Mia Lempinen
Jaa sosiaalisessa mediassa