Miten puistojen ja väylien kesäajan kunnossapito onnistui? – vastaa kyselyyn

Olivatko Tampereen puistot, leikkipaikat, torit ja aukiot tänä kesänä siistejä, viihtyisiä ja turvallisia? Kerättiinkö roskat ripeästi ja olivatko katupäällysteet kunnossa? Kysely on avoinna 26.8.–22.9.2024. Voit osallistua halutessasi Tampereen Infran lahjakorttiarvontaan. Kysely on avoinna myös englanninkielisenä.

Anna palautetta kaupungille omalta asuinalueeltasi, keskustasta tai joltain muulta valitsemaltasi alueelta. Anna arvosana 1–5 puistojen ja väylien hoitotasosta ja esimerkiksi jäteastioiden riittävyydestä ja tyhjennyksistä. Voit antaa myös vapaamuotoista palautetta. Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin. 

Viheralueilla näkee nyt enemmän niittyjä ja luonnonkukkia

Kaupungin yleisiä alueita hoitaa Tampereen Infra apunaan yksityiset urakoitsijat.
–Puistoissa ja viheralueilla työmme painottuu kesäkaudella istutusten hoitoon, nurmikon leikkaukseen, siisteyden ja viihtyvyyden ylläpitoon sekä leikkipaikkojen hoitoon. Myös katu- ja torialueet pyrimme pitämään kesäkaudella siisteinä ja roskattomina. Puita hoidetaan sekä katu- että viheralueilla, kertoo työpäällikkö Antti Sorvali Tampereen Infrasta. 

–Luonnon monimuotoisuus ja sen vaaliminen on tärkeää. Siksi joidenkin viheralueiden on annettu kasvaa niittymäisemmäksi ja sallittu kukkien kukkia pölyttäjiä varten, Antti Sorvali lisää. 

Kiinteistönhaltija poistaa roskat oman tontin viereiseltä katualueelta

Kaikki kunnossapito ei kuulu kaupungille. Yksityisten kiinteistöjen haltijat ovat velvollisia poistamaan roskat oman tonttinsa viereiseltä katualueelta. Myös hulevesikaivojen kansilta on roskat poistettava.

Kaupunkilaiset voivat antaa palautetta läpi vuoden Tampereen palvelupisteeseen ja tehdä vikailmoituksia karttapohjaisella vikailmoitusjärjestelmällä. Vikailmoituksen voi kätevästi tehdä myös omalla puhelimella Tampere Finland -sovelluksella.
 

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Kirsi Mäntysaari-Ukkola
Tampereen kaupunki: Viherasiantuntija
Puhelin:
044 423 5778
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Taavi Tihkan
Jaa sosiaalisessa mediassa