Tule mukaan perunannosto- ja kauralyhdetalkoisiin Muotialaan 5.9.2024

Tampereen kaupunki järjestää kaupunkilaisille perunannosto- ja kauralyhdetalkoot Muotialassa, Vihiojanpuistossa torstaina 5.9.2024. Kaikille avoimissa talkoissa kaupunkilaiset pääsevät kokemaan perunannostoa ja valmistamaan kauralyhteitä. Talkootempaus on osa Tampereen puistojen 150-vuotisjuhlaa.
Kaura- ja perunakasvustoa Vihiojanpuiston maisemapellolla.
Vihiojanpuiston maisemapelto sijaitsee Vihiojan ja Hallilantien kulmauksessa.

Talkoita järjestetään 5.9. kaksi – klo 9.00 ja klo 17.00. Aamupäivän talkoot on suunnattu koululaisille. Paikalle kutsutaan Vihiojanpuiston maisemapellon lähellä sijaitsevan Steinerkoulun luokkia nostamaan ensimmäiset Mozart- ja Columbo-perunalajikkeet valmiiksi koneella avatuista vaoista. Mukana on myös AlhmanEdun opiskelijoita, jotka leikkaavat kaurat valmiiksi talkoolaisille lyhteiden tekoa varten. Kauralyhteet saa mukaansa. Myös perunat saa mukaan, ja niitä varten kannattaakin ottaa mukaan pussi. 

Kaikille avoimet talkoot alkavat kello 17

Iltapäivän kaikille avoimet talkoot alkavat klo 17.00. Luvassa on sekä perunannostoa että lyhteiden tekoa. Perunat ja lyhteet saa ottaa mukaansa. Peltoa avataan valmiiksi, jotta perunannosto sujuisi mutkattomasti. Kumisaappaat ja hanskat ovat sopivat varusteet sekä pussi perunoille. Talkoot päättyvät viimeistään klo 19. Talkoolaisia opastavat Etelä-Suomen MKN Maisemapalveluiden maisema-asiantuntijat.

Vihiojanpuiston maisemapelto sijaitsee Muotialassa Hallilantie 59:n eteläpuolella. Alue näkyy hyvin Hallilantietä. Paikalle on hyvä saapua julkisilla kulkuvälineillä. Jos sää on kovasti sateinen, tapahtuma joudutaan perumaan. Pieni sade  kuitenkin sallii talkootapahtuman.
 

Lisätietoja

Sanna Holappa
Tampereen kaupunki:
Puhelin:
040 806 4369
Teksti: Hanna Eronen
Kuvat: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa