Hiedanrannan kunnallistekniikan rakentaminen ja yleisten alueiden esirakentaminen jatkuu

Hiedanrannan Kehitys Oy tiedottaa: Hiedanrannan kunnallistekniikan rakentaminen ja yleisten alueiden esirakentaminen jatkuu 2.9.2024. Rakennusurakkaan sisältyy Kuivaamonaukion esirakentaminen sekä kunnallistekniikan linjan rakentaminen. Uusi Kuivaamonaukio sijaitsee tulevaisuudessa Tehtaan pohjoispuolella, Tehdaskartanonkadun ja raitiotien välissä.

Kuivaamonaukion esirakentaminen sisältää aukion perustusrakenteet sekä vesi- ja viemärijohdon ja hulevesiviemärin rakentamisen rakennekerroksineen. Aukiolle rakennetaan myös väliaikaiset puurakenteiset portaat tulevalle Tehtaan raitiotiepysäkille.

Rakennettava kunnallistekniikan linja sisältää kunnallistekniikan linjarakentamista noin 300 metrin matkalla Tehdaskartanonkadulta Paja-rakennuksen vierestä kohti Tehdasaukiota. Pajan seinustalla sijaitsevat parkkipaikat poistetaan väliaikaisesti käytöstä urakan edetessä. Korvaavat parkkipaikat osoitetaan Paja-rakennuksen vieressä sijaitsevan Hiertämön edustalle. Lielahden kartanon parkkipaikat ovat käytössä rakennusurakan ajan normaalisti.

Liikennejärjestelyjä jalankululle ja pyöräilylle

Rakennusurakan edetessä Tehdasaukion läpi kulkeva jalankulku- ja pyöräilyreitti suljetaan ja Tehdasaukion kautta on kulku vain kiinteistöille ja huoltoajolle. Esirakennustöistä ja rakennettavasta kunnallistekniikasta johtuen Tehdaskartanonkadulla on jalankulkijoita koskevia liikenteen poikkeusjärjestelyitä.

Kyseessä on yhteisrakentamishanke Hiedanrannan Kehitys Oy:n ja Tampereen Vesi Oy:n kesken, ja pääurakoitsijana toimii Maanrakennus Ahti Virtanen Oy. Rakennusurakan työt valmistuvat loppuvuoden 2024 aikana.

Jaa sosiaalisessa mediassa