Tampere mukana valtakunnallisessa rasisminvastaisessa kampanjassa

Tampereen kaupunki osallistuu valtakunnalliseen rasisminvastaiseen kampanjaan, jonka tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta, moninaisuutta ja syrjimättömyyttä yhteiskunnassamme ja joka keskittyy purkamaan rakenteellista rasismia. Jokainen ihminen taustastaan riippumatta on yhdenvertainen osa suomalaista yhteiskuntaa.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat jokaiselle ihmiselle kuuluvia perusoikeuksia. Tampereen kaupunki on sitoutunut edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä vastustamaan syrjintää. Tavoitteena on, että Tampereella jokainen voi olla oma itsensä. Tampereella tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä tehdään suunnitelmallisesti, ja työtä ohjaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma.

- Tosiasiallisen yhdenvertaisuuden edistäminen on tärkeä osa Tampereen kaupungin arvoja ja toimintaa. Haluamme olla mukana rakentamassa kaupunkia ja yhteiskuntaa, jossa jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi taustastaan riippumatta, sanoo pormestari Kalervo Kummola.

Tampereella on ollut keväästä asti käynnissä Kaikkien Tampere -kampanja, jossa tamperelaiset irtisanoutuvat omilla kasvoillaan rasismista ja syrjinnästä. Kampanja näkyy tällä hetkellä muun muassa ratikkapysäkeillä ja sitä jatketaan ja kehitetään osana valtioneuvoston valtakunnallista kampanjaa. Kaupungin toimipisteissä on otettu käyttöön laajasti turvallisemman tilan periaatteet, ja keväällä on avattu Ilmoita syrjinnästä -verkkosivut. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusvaikutusten ennakkoarviointia tehdään osana kaupungin päätöksentekoa.

Tampereella on vietetty kaksi viimeistä vuotta keväisin rasismin vastaista viikkoa, jonka aikana on järjestetty erilaisia teematilaisuuksia sekä nostettu rasismiin liittyviä asioita vahvasti esiin. Kaupunki rakentaa toimillaan monimuotoista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, sekä huomioi palvelu- ja vuosisuunnitelmissaan rasisminvastaisen työn, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen.

Valtakunnallinen Me puhumme teoin -kampanja käynnistyi 27.8.2024. Kampanja haastaa eri toimijoita yhdessä rakentamaan yhdenvertaista ja rasismista vapaata Suomea.

 

Edit. 30.8.2024 klo 12.55 Lisätty linkkilistaan Kaikkien Tampere -kampanjasta kertova uutinen

Lisätietoja

Kalervo Kummola
Pormestari
Puhelin:
+358 40 543 5412 / erityisavustaja Neea Loimuvirta, [email protected]
Jaa sosiaalisessa mediassa