Tampereen päivän superviikonloppu Haiharassa

Haiharan taidekeskuksessa on paljon maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille Tampereen päivän viikonloppuna 27.–29.9.
Kuvaaja seisoo vedessä ja soutaja soutaa.
Haiharan alue antaa virikkeitä taiteelle.

Residenssitaiteilijoiden avoin tanssidemo ja keskustelutilaisuus

Syyskuussa 2024 Pirkanmaan Tanssin Keskus kutsuu yhteistyössä Artists at Risk -organisaation kanssa ukrainalaisen tanssitaiteilijan, Maria Martosin Haiharan residenssiin Tampereelle.

Martos työskentelee residenssin aikana kodin ja kuulumisen teemojen parissa. Paikkakohtaisessa lähestymistavassa tanssitaiteilijan koti Kiovan “Tampere-kadulla” kietoutuu Haiharan kartanon historiaan ja luo yhteyden kodin turvallisuuteen, hyökkäykseen, menetykseen ja takaisin saamiseen.

Pirkanmaan Tanssin Keskus pitää tärkeänä verkostoitumis- ja kansainvälistymismahdollisuuksien luomista tanssitaiteen kentällä. Martosin kanssa residenssissä työskentelee myös kaksi paikallista tanssitaiteilijaa, Kornélia Mangi ja Tuuti Touhunen.

Martos, Mangi ja Touhunen pitävät perjantaina 27. syyskuuta klo 19 Haiharan kartanossa (Haiharankatu 30, Tampere) yleisölle avoimen demotilaisuuden ja keskustelun. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Residenssi toteutuu Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

Haihara Fest kutsuu lapset ja nuoret alueelle

Kaukajärvi-Annalan kaupunginosaohjelman ensimmäinen tapahtumakokeilu on Pirkanmaan FinFamin Huppu huolehtivat nuoret -hankkeen ideoima ja Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden sekä kaupunkikulttuuriyksikön yhdessä järjestämä tapahtuma lapsille ja nuorille.

Klo 12–15 lapsille kepparirata, maksuttomia lettuja, alpakat klo 13–14.30, graffitimaalausta.

Klo 15 Pirkanmaan Tanssin Keskuksen ”Laatikon ulkopuolelta” -tanssiesitys leikkipuistossa (vapaavalintainen maksu etukäteen 5/10/20/50 €). Laatikon ulkopuolelta kutsuu lapsiyleisöä tanssimaan sääntöjen ja rajoitusten mukaan. Otellaan ja totellaan – kunnes ei totellakaan! Miten käy, kun tanssijat taivuttavat kulmikkaita käskyjä? Mitkä säännöt joutavat romukoppaan ja kuka sen päättää?

Klo 15–18 nuorille graffitimaalausta, musiikkia, ulkoilmalyhytelokuva, maksuttomia lettuja.

Tampereen Salonkiorkesterin perinteinen konsertti

Tampereen Salonkiorkesterin perinteisen Tampereen päivän konsertin teema on Nuoret solistit - vanhoja klassikoita. Konsertin johtaa kapellimestari Pekka Ahonen ja solisteina ovat viulisti Iidamari Ahonen sekä sellisti Väinö Karhunen. Molemmat solistit ovat Tampereen Salonkiorkesterin taustajärjestön Pro TSO ry:n jäseniä. Ohjelmaan on valittu taattuja salonkimusiikin klassikoita mm. Straussin, Elgarin, Saint-Saënsin ja Merikannon sävellyksiä sekä kevyempää musiikkia tamperelaisilta säveltäjiltä.

Vapaa pääsy. Väliajalla on maksullinen buffetti. Tapahtuman järjestää Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö.

Lisätietoja

Sanna Ristaniemi
Haiharan tapahtumat ja viestintä Koordinaattori
Puhelin:
050 336 8664
Teksti: Sanna Ristaniemi
Jaa sosiaalisessa mediassa