Hervannan, Multisillan, Peltolammin ja Tesoman asukaskysely keräsi yli 1300 vastausta

Tampereen kaupunki kysyi 3.6.-16.6.2024 Hervannan, Multisillan, Peltolammin ja Tesoman asukkaiden kokemuksia asuinalueiden nykytilasta, parhaista asioista ja toivotusta kehittämisestä. Kyselystä saatuja vastauksia käytetään näiden alueiden pitkäaikaisen kehittämisen tukena.
Vaalea matala talo. Sen edustalla puu ja puun alla penkillä ihminen istumassa.
Peltolammilla kiiteltiin alueen luontoa ja kulkuyhteyksiä.

Asukaskysely keräsi yhteensä 1314 vastausta (Hervanta 629 kpl, Multisilta 195 kpl, Peltolammi 262 kpl ja Tesoma 222 kpl). Kyselyyn sai vastata joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Kyselyssä selvitettiin asukkaiden kokemuksia ja toiveita seuraavien teemojen mukaisesti: asuminen, julkiset palvelut, kaupalliset palvelut, koulut, päiväkodit, kulkuyhteydet alueen sisällä, kulkuyhteydet muille alueille, viihtyisyys, turvallisuus, yhteishenki, kotoutuminen, maine ja vaikuttamismahdollisuudet. 

- Hervannan, Multisillan ja Peltolammin, Tesoman sekä Kaukajärven ja Annalan asuinalueet ovat erityisesti kehittämisen kohteena.  On tärkeää huolehtia asuinalueiden elinvoimaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta, kertoo kaupunginosakehittämisen koordinaattori Henna Kuitunen

Hervanta: Luonnonläheinen asuinalue kattavien lähipalveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä

Hervanta sai eniten kiitosta luonnonläheisyydestään ja alueen lähimetsistä. Asukkaat arvostavat myös alueen lähipalveluita, kuten kauppakeskus Duoa ja kirjastoa, sekä alueen hyviä kulkuyhteyksiä. 

Hervannan kehittämistä koskevissa vastauksissa korostuivat turvallisuuden, viihtyisyyden ja kaupunginosan maineeseen liittyvät teemat. Asukkaat toivovat, että alueen kehittämisessä kiinnitetään huomiota erityisesti Hervannan keskustan järjestyshäiriöihin, siisteyden parantamiseen sekä liikenneturvallisuuden lisäämiseen.

Multisilta: Rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue hyvien kulkuyhteyksien päässä

Multisillan parhaimpina puolina nähtiin alueen rauhallisuus ja luonnonläheisyys. Arvostus kohdistuu alueen luontoon, asumisen väljyyteen ja hyviin kulkuyhteyksiin.

Multisillassa toivottuja kehityskohteita olivat palvelut, maine ja viihtyisyys. Alueelle haluttaisiin monipuolisempia kaupallisia palveluja ja liikekeskuksen alueen kehittämistä sekä lisää viihtyisyyttä. 

Peltolammi: Väljää asumista luonnon lähellä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella

Peltolammilla asukkaat olivat erityisen tyytyväisiä luonnonläheisyyteen, asumisen väljyyteen sekä hyviin kulkuyhteyksiin. 

Peltolammilla haluttiin kehittää varsinkin palveluita ja viihtyisyyttä. Alueelle odotetaan erityisesti uuden hyvinvointikeskuksen rakentamista. Viihtyisyyden osalta toiveiksi nousivat rakennetun ympäristön julkisivujen uudistaminen ja monipuolisemmat ulkoilumahdollisuudet. 

Tesoma: Luonnonläheinen alue monipuolisilla palveluilla ja järvimaisemalla 

Tesomalla arvostetaan alueen luontoa, kuten metsiä ja järviä. Myös alueen monipuoliset palvelut saivat osakseen kiitosta.

Tesoman suosituimmiksi kehityskohteiksi nousivat etenkin turvallisuus ja asuinalueen maine. Lisäksi toivottiin viihtyisyyden kehittämistä, lisää monipuolisuutta kaupallisiin palveluihin, häiriökäyttäytymiseen puuttumista, sekä lisää vapaa-ajan toimintaa ja liikuntamahdollisuuksia. 

Tulossa tamperelaisten iltoja kyselyn asuinalueille 

Tampereen kaupungin koordinoimat tamperelaisten illat jatkuvat syksyllä. Niissä asukkailla on mahdollisuus kohdata muita alueen asukkaita ja keskustella ajankohtaisista asioista. Asukaskyselyn tuloksista ja kaupunginosakehittämisestä voi tamperelaisten illoissa keskustella myös lisää:

•    26.9.2024 klo 17–19 Multisilta (Multisillan päiväkoti, Terävänkatu 2)
•    3.10.2024 klo 17–19 Tesoma (Tesoman hyvinvointikeskus, Tesomankatu 4)
•    8.10.2024 klo 17–19 Hervanta (Kauppakeskus Duo, Pietilänkatu 2)

Asukaskyselyn yhteenveto löytyy kaupungin verkkosivuilta Osallistu ja vaikuta – osiosta.
 

Lisätietoja

Henna Kuitunen
Kehittämiskoordinaattori
Puhelin:
041 730 6693
Teksti: Henna Kuitunen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa