Koukkuniemen kirjastoon omatoimiaukioloajat

Koukkuniemen kirjastossa otetaan 1. lokakuuta käyttöön omatoimiaukioloajat. Omatoimitunteina kirjaston ovet avautuvat kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla.


Koukkuniemen kirjastossa tehdään parhaillaan muutostöitä omatoimitekniikan mahdollistamiseksi. Aiemminkin Koukkuniemen kirjastossa on voinut asioida omatoimisesti kiinteistön aukioloaikoina, mutta jatkossa kirjaston ovet avautuvat arkisin klo 15:n jälkeen ja viikonloppuisin kirjastokortilla.

- Omatoimitekniikka mahdollistaa aukiolotuntien lisäämisen iltaan, ja kirjastokorttiin liitetty kulunvalvonta parantaa myös turvallisuutta. Kirjaston palveluaukioloajat säilyvät kuitenkin ennallaan eli maanantaisin ja torstaisin henkilökunta voi auttaa kirjastoasioinnissa. Lisäksi aina arkisin klo 7–15 kirjaston ovet ovat avoinna, palvelupäällikkö Merita Ronkainen Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Koukkuniemen kirjasto sijaitsee Koukkuniemen alueella, Toukola-rakennuksessa. Kirjasto on kaikille avoin. Koukkuniemen kirjastossa on monipuolinen kokoelma, ja kirjastossa järjestetään myös esimerkiksi lastentapahtumia.


Tampereella jo 10 omatoimikirjastoa

Omatoimiaukioloaikoina kirjaston ovet aukeavat, kun oven vieressä olevaan lukijaan näytetään PIKI-kirjastokortti ja näppäillään sen nelinumeroinen tunnusluku. Uuden tunnusluvun saa tarvittaessa kirjaston asiakaspalvelusta tai täyttämällä sähköisen lomakkeen. 

Omatoimitunteina kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta asiakkaat voivat lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää tietokonetta ja langatonta verkkoa, lukea lehtiä ja työskennellä kirjaston tiloissa.

Omatoimiaukioloajat ovat käytössä myös Kaukajärven, Koivistonkylän, Kämmenniemen, Lielahden, Messukylän, Nekalan, Peltolammin ja Terälahden kirjastoissa sekä parhaillaan remontissa olevassa Härmälän kirjastossa.


Koukkuniemen kirjaston aukioloajat 1.10.2024 alkaen

Palveluaukioloajat (ovet ja asiakaspalvelu avoinna)
ma, to 12–15

Itsepalveluaukioloajat (ovet avoinna, asiointi itsepalveluna) 
ma–pe klo 7–15

Omatoimiaukioloajat (ovi avautuu kirjastokortilla ja tunnusluvulla, asiointi itsepalveluna) 
ma–to 15–21
pe klo 15–19
la klo 7–19
su klo 7–21 



Kaikkien Tampereen kirjastojen aukiolot ja yhteystiedot
 

PIKI-kirjastokortin tunnusluvun palautus

 

Lisätietoja

Merita Ronkainen
Tampereen kaupunginkirjasto Palvelupäällikkö
Puhelin:
040 645 9505
Teksti: Emma Salmi
Kuvat: Hanna Kaisti
Jaa sosiaalisessa mediassa