Viita-akatemian opiskelijavalinta on tehty – 65 haki, 15 valittiin

Tampereen seudun työväenopiston kolmivuotisen kirjoittajakoulu Viita-akatemian opiskelijavalinta on tehty. Opintoihin haki 65 henkilöä, joista 15 valittiin syyskuussa alkavaan koulutusohjelmaan.
Avoinna oleva päiväkirja, jota kädet pitelevät.
Viita-akatemiaan hakee vuosittain noin 60–70 aikuista, joista 15 valitaan opintoihin.

Viita-akatemiaan vuonna 2024 valitut ovat Markus Grönfors, Mervi Janhunen, Jonna Jauhiainen, Johanna Keltto, Juha Kilpiä, Katri Mononen, Mervi Murtonen, Kaski Mälkki, Liisa Neronen, Sirpa Paso, Tiina Saarelainen, Maria Tuokko, Elina Uusitalo ja Nea Ylinen. Yksi opiskelija ei halunnut nimeään julkaistavan. Opinnot aloittavien lisäksi kaksi henkilöä valittiin varasijoille.

Viita-akatemian valitsijaraatiin kuuluivat kirjailija, opettaja Johanna Hulkko ja Viita-akatemian opettaja Maria Lassila. Opiskelijavalinnat tehdään motivaatiokirjeen ja tekstinäytteen perusteella. Raadin valinta oli yksimielinen.

– Raati ei kommentoi päätöksiä, mutta valitsijat kuitenkin toivovat jokaisen jatkavan kirjoittamista, sillä se on oleellista oman kirjoittajuuden kehittymisen kannalta, kertoo Viita-akatemiasta vastaava koulutussuunnittelija Kristiina Kestinen.

Viita-akatemia on luovan kirjoittamisen koulutusohjelma, joka on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille. Koulutukseen sitoudutaan kolmen vuoden ajaksi, ja sen voi suorittaa työn ohessa, sillä kokoontumiset sijoittuvat ensimmäisen ja toisen vuoden ajan viikonloppuihin ja kolmantena vuotena arki-iltoihin. Työskentely koostuu tekstipajoista, kirjoitusharjoituksista ja vertaispalautteen antamisesta.

Haku Viita-akatemiaan järjestetään vuosittain elokuussa.

Kristiina Kestinen
Lisätietoja Koulutussuunnittelija
Puhelin:
040 806 2369

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Suvi Roselli
Jaa sosiaalisessa mediassa