Mitä on kestävä ja merkityksellinen elämä? – Tule työpajoihin oppimaan ja keskustelemaan

Haluaisitko elää kestävämmin ja ilmastoystävällisemmin, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Tahtoisitko pohtia kestävämmän elämäntavan kysymyksiä yhdessä muiden kanssa kannustavassa ympäristössä? Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma mahdollistaa yhdessä Jalotuksen kanssa kestävän elämäntavan opiskelun ja juurruttamisen kasvokkaisissa työpajoissa syksyllä 2024 Tampereella.

Tampereen kaupunki haluaa kannustaa ja tukea asukkaita siirtymisessä kohti kestävämpää elämää. Tampereella aikaisemmin järjestetyissä kestävän elämän työpajoissa on huomattu, että tamperelaiset ovat hyvin kiinnostuneita työpajoista ja näkökulmia kestäviin elämäntapoihin on runsaasti. Työpajat toimivat oman arjen apuvälineinä, joista saa uusia ideoita ja vertaistukea omaan arkeen sekä ilmaston ja luonnon hyvinvointia tukeviin valintoihin. Erilaisille keskustelutilaisuuksille on tarvetta, minkä takia kaupunki tarjoaa tulevana syksynä lisää ilmaisia ja kaikille avoimia työpajoja yhdessä Jalotuksen kanssa.

Jalotus ry on keravalainen kestävän elämän siirtymäliike, joka on kehittänyt Elämänjalotus-menetelmän. Menetelmä kokoaa kaiken tarvittavan tiedon ja esimerkit kestävyyshaasteen ja sen ratkaisujen ymmärtämiseen sekä onnistuneen elämäntapamuutoksen toteuttamiseen.

Elämänjalotus-työpajoissa osallistujat pääsevät luomaan henkilökohtaisen suunnitelman kestävään elämäntapaan siirtymiseksi vuoteen 2030 mennessä. Työpajoissa on rento tunnelma, ja tukea saa ryhmän vetäjältä sekä muilta osallistujilta. Osallistujilla on työpajan käytyään mahdollisuus osallistua ohjaajaperehdytykseen ja jakaa menetelmä omalle yhteisölleen.

Elämänjalotus-työpajakokonaisuudet

Työpajakokonaisuus Tampereella pitää sisällään kolme 2–2,5 tunnin tapaamista pienryhmässä. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu palautetapaaminen kolmen kuukauden päästä aloituksesta.

Työpajan tapaamisissa käsitellään seuraavia teemoja:

  1. Arvot, muutostarpeet ja ilmastoteot
  2. Elämäntapamuutos, hyvä elämä ja hyvinvointiteot
  3. Elämäntapamuutoksen vertaistuki, kestävä tulevaisuus ja luontoteot

Tampereella järjestetään kaksi samanlaista ryhmää, joista molempiin mahtuu 10 osallistujaa:

  • Ryhmä 1: Lauantai–sunnuntai 12.–13.10.2024, Koukkarinkatu 4 (Knallin suutarin tiloissa), 33270 Tampere. Tapaamiset ovat lauantaina klo 12.30–15.00 ja 16.00–18.30 sekä sunnuntaina klo 9.30–12.00.
  • Ryhmä 2: Perjantai–lauantai 29.–30.11.2024, Tampereen keskustan tuntumassa (paikka varmistuu myöhemmin). Tapaamiset ovat perjantaina klo 17.30–19.00 sekä lauantaina klo 9.30–12.00 ja 13.00–15.30.

Työpajoissa on tarjolla välipalaa. Olet lämpimästi tervetullut!

Osallistuminen on maksutonta, mutta peruutuksista Jalotus perii 50 euroa (ei sairastapauksissa). 

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.

Uutista päivitetty ilmoittautumistietojen osalta 3.10.2024.

Teksti: Johanna Heikkinen
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa