Vanhempainilta pohtii kaupunkiturvallisuutta ja nuorisorikollisuuden ilmiöitä
Tampereen kaupunki järjestää torstaina 10.10.2024 ajankohtaisesta aiheesta koko kaupungin yhteisen vanhempainillan, johon kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat osallistua. Kaupunkiturvallisuutta ja nuorisorikollisuuden tuoreita ilmiöitä pohtiva tilaisuus pidetään verkossa. Tekstin lopussa oleva linkki tilaisuuteen aukeaa torstaina 10.10.2024 klo 17.30-18.30 pidettävän tilaisuuden alkaessa.
Tilaisuuden paneelikeskustelua isännöi Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden turvallisuuspäällikkö Henri Rikander. Keskustelijoina tilaisuudessa ovat rikoskomisario Markus Antila (Sisä-Suomen poliisi), riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula (Tampereen kaupunki) ja
projektipäällikkö Riikka Nopanen (Toimenpiteet nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi -hanke, Tampereen kaupunki).
Tilaisuuteen voi osallistua tämän uutisen lopussa olevan linkin kautta. Yleisö voi kysyä ja kommentoida aihetta tilaisuuden aikana chatin kautta.
Koulujen henkilöstön osaamista vahvistetaan
Toimenpiteet nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi -hankkeen tavoitteena on lisätä perusopetuksen henkilöstön osaamista ja ymmärrystä nuorison rikoskäyttäytymisestä ja sen ennaltaehkäisystä. Hankkeessa on koulutettu jo yli 250 sivistyspalveluiden rehtoria, opettajaa, nuoriso-ohjaajaa, kouluvalmentajaa tai opiskeluhuollon toimijaa Tampereelta.
Koulutukset keskittyvät nuorisorikollisuuden ajankohtaisiin ilmiöihin ja aiheen puheeksi ottamisen teemoihin kouluissa ja oppilaitoksissa. Tarkoituksena on auttaa eri ammattilaisia hahmottamaan oman työn merkityksellisyyttä myös rikoskäyttäytymisen ennaltaehkäisyssä.
Hankkeessa on muun muassa laadittu nuoruuden ilmiöiden puheeksi ottamisen materiaali, jonka tarkoituksena on helpottaa aikuisen ja nuoren välisiä keskusteluja. Ajankohtaisia ilmiöitä pohditaan lisäksi 6. luokkaa käyvien oppilaiden kanssa Tampereen kaikissa kouluissa.
Hankkeen tukemana arvioidaan ja tarkennetaan myös yhtenäisiä toimintaohjeita, joita kaikille kouluille on laadittu esimerkiksi kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ehkäisemiseksi. Arviointityötä tehdään koulujen turvatiimien ja rehtoreiden kanssa syyslukukauden aikana.